İzmir'de meydana gelen depremin ardından korkutan görüntüler

TAKİP ET

İzmir'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen şiddetli depremle ilgili bilgiler yakından takip ediliyor. 

İzmir’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen şiddetli depremle ilgili bilgiler yakından takip ediliyor.  AFAD’ın şiddetini 6.6 olarak aktardığı depremle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ederken Buca ve Bayraklı ilçelerinde yıkılan binalar ve enkaz altında kalan vatandaşlar olduğuna dair bilgilere yer verildi. 

Seferihisar'da Deniz Taştı

Depremin ardından açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, şimdiye kadar alınan herhangi bir can kaybı haberi olmadığını, vatandaşların büyük bir talaş içinde evlerini terk ettiğini aktardı. 15 saniye süren şiddetli depremin ardından 3-4 kez artçı sarsıntılar yaşandığını ve artçıların hala devam ettiğini ifade etti. Öte yandan Seferihisar’da deprem sonrasında denizin taştığı görülürken Kaleiçi’nde ise evleri su bastığı bilgilerine ulaşıldı. 


İzmir Valisi’nden Açıklama

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, can ve mal kaybıyla ilgili henüz kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını, kriz merkezine geçileceğini duyurdu. Gelen tüm bilgilerin doğrudan aktarılacağını söyleyen Vali Köşger’in açıklamasından hemen sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi ve Buca ve Bayraklı ilçelerinde bazı binalarda yıkım meydana geldiği aktarıldı. 

Belediye Başkanı Tunç Soyer’den Açıklama

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaşanan deprem sebebiyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken can ve mal kaybının olmamasını umut ettiğini söyledi. Gelişmeler yakından takip ettiklerini belirten Soyer, afet ekiplerinin hazır olduğunu da sözlerine ekledi. 


 

seferihisar deprem izmir