İzmir'de 3 çocuk annesinin ölümüne yol açan sürücüye 24 ay taksitle 16 bin TL para cezası

TAKİP ET

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşanan olayda, ilk başta düşerek yaralandığı düşünülen Emine Deniz (63)'in daha sonra bir otomobil tarafından çarpılarak öldüğü anlaşıldı. Bu olaya ilişkin davada, 17 yaşındaki sürücü M.K.C.'ye 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 16 bin 200 lira adli para cezası verildi. Cezanın ödemesi 24 eşit taksitle gerçekleştirilecek.

Üç çocuk annesi Emine Deniz için 22 Eylül 2021 tarihinde ambulans çağrıldı. Düştüğü belirtilen Deniz, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Tedavi altına alındıktan sonra, vücudunda çok sayıda kırık tespit edildi ve ailesi bilgilendirildi. Deniz'in kızları, anneleriyle konuştuklarında, komşularının oğlu M.K.C.'nin kendisine araba ile çarptığını ve duvara sıkıştırdığını, annesi S.C.'nin de onu tehdit ettiğini söyledi. Tehdit nedeniyle olaydan bahsetmediğini ifade eden Deniz, 32 saat sonra hayatını kaybetti. Şikayet üzerine M.K.C. polis tarafından gözaltına alındı. Polis sorgusunda suçunu kabul eden M.K.C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. M.K.C. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle bir iddianame hazırlandı ve İzmir Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkemede savunma yapan M.K.C., "Olay günü, aynı evde yaşadığımız annemin kuzeninin arabası evimizin önüne geldi. Anahtarları bana verip birazdan döneceğini söyledi. Müzik dinlemek için arabanın kapısını açtım ve şoför koltuğuna oturdum. Radyoyu açtıktan sonra yanlışlıkla el freninin düğmesine bastım. Araba geri geri gitmeye başladı. Araba kullanmayı bilmediğim için panikledim, ellerimi yüzüme kapattım ve bağırmaya başladım. Emine teyze araçla duvar arasına sıkışmıştı. Araçtan indim ve itmek için çabaladım, ancak gücüm yetmedi. Bu sırada arabanın sahibi gelip, çekti. Emine teyze iyi olduğunu, kimseye bir şey söylememizi söyledi. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

İzmir Karabağlar idari cezası