İzmir Adliyesi Önündeki Restoranda Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 5 Yaralı

TAKİP ET

İzmir Adliyesi'ne yakın mesafede olan bir lokantada husumetli olan iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgisi olduğu tespit edilen 16 şüpheli, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

2020 yılında İzmir'in Karabağlar ilçesinde Lokman Çakar ile yoldan geçmekte olan motosikletli kurye Serkan Kara'nın yaşamını yitirdiği olayla ilgili İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın tarafları, bugün görülen duruşmadan sonra Bayraklı ilçesinde Adliye Binasının yakınında olan bir döner lokantasında karşılaştı.

İki grup arasında başlayan kavga bir anda silahlı çatışmaya dönüşünce 20 yaşındaki Umut Ertek yaşamını yitirdi. Silahlı çatışmada 5 kişide yaralandı. 

Adliye yakınlarında silah seslerinin duyulmasından sonra özel harekat polislerinin de aralarında olduğu çok sayıda polis ve sağlık ekipleri olay mahalline yönlendirildi. 

Olayda yaralanan 5 kişiye sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra çevredeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

Polis ekipleri tarafından silahlı kavgayla ilgisi olduğu iddia edilen 16 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

Karabağlar Olayı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 2 Ocak 2020 tarihinde çıkan silahlı kavgada 40 yaşındaki Lokman Çakar ve o anda yoldan geçmekte olan 32 yaşındaki motosikletli kurye Sadullah Serkan Kara yaşamını yitirmişti. 

İzmir izmir bayraklı belediyesi Bayraklı Adliye Binası silahlı çatışma lokanta