İzlanda'da Hüzün! İzlanda 2 – Türkiye 1

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımımız, Şenol Güneş yönetiminde EURO 2020 H Grubundaki 4. karşılaşmasında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi.

A Milli Futbol Takımımız, Şenol Güneş yönetiminde EURO 2020 H Grubundaki 4. karşılaşmasında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi. 90 dakika boyunca sahada çok iyi mücadele eden millilerimiz, sahadan 2 – 1 mağlup ayrıldı. Bu aynı zamanda Milli Takımımızın 2019 yılında aldığı ilk yenilgi oldu. Millilerimiz bu yenilgi ile grupta 9 puanda kalırken, millilerimizi evinde mağlup etmeyi başaran İzlanda ve Andorra’yı farklı mağlup eden Fransa’da grupta millilerimizle aynı puana yükseldi.

Son dünya şampiyonu Fransa’yı 2 – 0 mağlup ederek dünya basınının gündemine oturan millilerimiz, deplasmanda karşılaştığı İzlanda karşısında çok iyi mücadele etse de sahadan 2 – 1 mağlup ayrıldı. Ev sahibi ekip İzlanda’ya galibiyeti getiren golleri karşılaşmanın 21 ve 32. dakikalarında Ragnar Sigurdsson attı. Mililerimizin tek golünü ise Dorukhan Toköz kaydetti. Milli Takımımız mücadele ettiği H Grubunda ilk golleri kalesinde görmüş oldu.

Milli Takımımızın mücadele ettiği H Grubunun diğer karşılaşmalarında ise Fransa, rakibi Andorra’yı 4 – 0 ile geçerken, Arnavutluk’ta evinde Moldova’yı 2 – 0 mağlup etmeyi başardı.  

EURO 2020 elemeleri H Grubunda son  puan durumu ise şöyle oldu;

Fransa : 9 Türkiye : 9 İzlanda : 9 Arnavutluk : 6 Moldova : 3 Andorra : 0    

İzlanda Türkiye EURO 2020 elemeleri H Grubu son dakika haber