İyilik yaptı başına gelmeyen kalmadı! 'Beni öldü zannedip kaçtılar'

TAKİP ET

Elazığ'da bir vatandaşın akrabasına verdiği borç para nedeniyle başına gelmeyenler kalmadı. Halasının oğluna 150 bin borç para verip alamayan adam, evinde şiddete uğradı. Tutuklanan zanlıların serbest bırakılması ile hayatının şokunun geçiren adam, her gün ölüm korkusu yaşadığını dile getirdi.

Elazığ'da ikamet eden 3 çocuk babası Turan Aydemir, halasının oğluna 150 bin TL borç verdi. Parasını geri alamayan Aydemir ile hala oğlu ile arasında tartışma yaşandı. Aydemir, 2015 yılında evinde maskeli kişilerin şiddetine uğradı. Olayın ardından yakalanan ve tutuklanan saldırganlar çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

"BENİ ÖLDÜ ZANNEDİP KAÇTILAR"

Öldüğü sanıldığı için bırakıldığını ifade eden Aydemir, “2011’de H.Y.’ye 150 bin lira para verdim. Bu öz halamın oğlu olur. Parayı güvenerek senetsiz verdim. Zamanı gelince paramı geri istedim. İnkar etti ve vermedi. Kendilerine bir dükkan aldılar. Ben iyi niyetimle o parayı senetsiz verdim. Sadece 46 bin lirayı icra yolu ile geri aldım. O mevzu aramızda husumet oluşturdu. 2015 yılında köyde odundan geldim ve evde uzandım. Bir anda evin içinde kimse yokken öğlen saatlerinde 6 maskeli kişi evime girdi. Konuşmalarından şahısları tanıdım. Bunlar bana vurmaya başladı. Kalın sopalar ile bana vurdular. Bunlar vurduktan sonra beni ölü zannedip kaçtılar” ifadelerini kullandı.

"PSİKOLOJİM BOZUK"

Kendisine saldıranları tespit ettiğini dile getiren Aydemir, “Daha sonra devletimiz bunları tespit etti. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 yıl ceza kararı verildi. Dosya Yargıtay’a gitti. Dosya geldi ve ceza onaylandı, bu şahıslar tutuklandı. H.Y. çarşıda beni tehdit etti. 'Şikayeti almazsan seni bu kez kökünden hallederiz, sen yaşadığına şükret' dedi. Ben savcılığa gittim ve söyledim. İnfaz kurumuna gittim, 'Bu canileri salmışsınız' dedim. Aradan zaman geçti, bu 3 şahısta yaklaşık 27 gün cezaevinde yattı. 11 yıl alan bir insan, 27 gün içeride yattı. Ben daha tam iyileşmedim. Gözümde küçülme var. Yüzümde sabit izler mevcut ve psikolojim bozuk. Bunlar beni ölü zannedip bıraktı. Öldürmeye teşebbüsten bahsediyorum. Haklarımın bunlardan alınmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Elazığ iyilik şiddet