İtfaiye Amirliği'ne Terör Soruşturması

TAKİP ET

Diyarbakır'daki Çınar İtfaiye Amirliği'ne PKK saldırısı sonrasında çıkan yangına gerekli müdahaleyi yapmadığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından emniyet amirliğine ve polis lojmanlarına saldırı düzenlenmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Çınar ilçesinde gerçekleşen bombalı saldırıların ardından müdahale etmek için olay yerine gelen İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri hakkında soruşturma başlattı. GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPMADIKLARI GEREKÇESİYLE Çınar İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri hakkında, yangına gerekli müdahaleyi yapmadıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Başsavcı Ramazan Durmaz, konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Çınar İlçe Emniyet Amirliği'ne yönelik teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonucunda 1 polis memurunun şehit olduğu ve 5 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği belirtildi. 40 vatandaşın yaralandığı ve çok sayıda maddi hasar meydana geldiği PKK saldırısından sonra çıkan yangına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği’nin gerekli müdahaleye yapmadığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını belirtti. Olaydan sonra itfaiyenin yaptığı müdahalede kasıtlı veya ihmalli davranışların olup olmadığının tespit edilmesi için incelemelerin başlatıldığı açıklandı. Soruşturmanın gidişatı ve sonucu hakkında da kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.

Çınar ilçesinde terör saldırısı Çınar İtfaiye Amirliğine soruşturma Diyarbakır Çınar ilçesi itfaiye amirliğine soruşturma