İtalya'dan Sert Uyarı! Alay Ediyorlar

TAKİP ET

Avrupa devletleri arasında yaşanan krizi açığa vuracak nitelikte sert bir açıklama yapan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Almanya ile Fransa'yı kendilerini alaya almakla suçluyor.

Avrupa devletleri arasında yaşanan krizi açığa vuracak nitelikte sert bir açıklama yapan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Almanya ile Fransa’yı kendilerini alaya almakla suçluyor.

Almanya ve Fransa arasında tarihi bir önem arz eden 22 Ocak 1963 tarihli Elysee anlaşmasının 56. yıl dönümünde Alman-Fransız işbirliğini yeniden düzenleyen anlaşmanın altına Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron imza attı. Almanya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMKG) daimi üye olarak alınmasına yönelik çalışmalar yürütüleceğine dair madde anlaşma metninde yer aldı.

Konuyla ilgili sert bir açıklama yapan İtalya Başbakanı Conte, “Yalnızca kendi uluslarının çıkarlarını sağlama peşindeler.” dedi.

BM Güvenlik Konseyinin daimi üyesi Fransa’yı da hedef alan Conte, birkaç gün evvel yaptığı bir açıklamada şu ifadeye yer verdi:

“Böylesine önemli bir koltuk, tek bir Avrupa devletine verilmemelidir.”

Almanya ve Fransa ile aralarında var olan sorunların dostluğa zarar vermemesi gerektiğinin önemine de değinen İtalya Başbakanı Conte, “Hem Almanya hem de Fransa ile geleneksel bir dostluğumuz mevcut. Aramızda tartışmaya yol açan bazı sorunlar, dostluklarımıza negatif etki etmemelidir.” şeklinde konuştu.

 

İtalya Almanya Fransa Elysee anlaşması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi