İtalya'da Çöken Köprüde 22 Kişi Öldü, Çok Sayıda Yaralı Var!

TAKİP ET

İtalya'nın Cenova kentinde 100 metre yükseklikte bulunan köprü üzerinde araçların bulunduğu sırada çöktü. Yaşanan facia dan sonra açıklama yapan yetkililer en az 22 kişinin Hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu.

İtalya’nın Cenova kentinde 100 metre yükseklikte bulunan köprü üzerinde araçların bulunduğu sırada çöktü. Yaşanan facia dan sonra açıklama yapan yetkililer en az 22 kişinin Hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu.

İtalya’nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerinde bulunan köprü çöktü. 100 metre yükseklikteki köprünün çökmesi sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

ARAÇLARIN ÜZERİNDE OLDUĞU KÖPRÜ ÇÖKTÜ
Bugün saat 11.15 sularında İtalya'nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi köprüsünün bir kısmının çöktü öğrenildi. Olay yerine ulaşan İtalyan Polisin verdiği bilgiye göre onlarca araç köprünün çökmesi ile yere çakıldı. Korkunç olayın ardından açıklama yapan İshale Ulaştırma Bakanı "Olay muazzam bir trajediye benziyor" ifadelerini kullandı.

22 KİŞİ ÖLDÜ VE ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Yetkililer olayda 22 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralı olduğunu belirtirken olay yerine çok sayıda acil durum ekibi sevk edildi.  Şehrin Havalimanı yakınlarında bulunan köprünün yıkılması sonucu itfaiye, ambulans polis ve arama köpekleri çalışma yapmaya başladı. Facianın ardından olay yerine ulaşan ekiplere göre köprü fırtına nedeniyle yıkıldı.

ENKAZ ALTINDA KURTARILMAYI BEKLEYENLER VAR
Diğer yandan yıkılan köprünün enkazın altında kurtarılmayı bekleyen onlarca insan olduğu belirtildi. Yaralılar köprünün altından çıkartıldıktan çevrede bulunan hastanelere kaldırılıyor. İtalyan yetkililer bölgede bulunan tüm hastane personellerine acil koduyla görev başında çağırdı. Kötü hava şartları nedeniyle olay yerinde çalışmalarını aksadı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

italya cenova köprü morandi köprüsü çökme son dakika son dakika haberi