İsveç Kraliyet Ailesi'nden Önemli "Mülteci" Teklifi

TAKİP ET

İsveç Kralı, kullanılmayan kraliyet taşınmazlarının mültecilerin barınma sorununa çözüm olmak için kullanılabileceğini belirtti.

İsveç Kralı Carl Gustaf, Kraliyet Sarayı'nın mültecilerinin kullanılmasına ilişkin çağrıları reddediyordu. Ancak daha sonra yaratıcı önerilere açık olduğunu belirten Kral, kullanılmayan kraliyet taşınmazlarının mülteciler için kullanılabileceğini belirtti.

Kralın himayesinde bulunan taşınmazlar devlet kurumu olan "Milli Emlak" tarafından yönetiliyor. Bu kurum ise kraliyet tarafından gelen inisiyatifi memnuniyetle karşılayabileceklerini belirtti.

ÇOK İYİ BİR DÜŞÜNCE

Milli Emlak kurumunun Taşınmazlar Direktörü Johan Zetterberg, "Kullanılmayan taşınmazların değerlendirilmesi çok güzel bir düşünce" dedi.

Ülkelerine gelen mültecilerin barınma ihtiyacını karşılamak için kurumlara çağrı yapan İsveç hükümeti tarafından  "Kraliyet Ailesi göçmen krizi konusundaki gelişmeleri kaygıyla izlemekte, kurumsal yardım kuruluşlarını herkesin yaptığı gibi çeşitli yollarla desteklemektedir" sözleri sarf edildi.

göçmen krizi göçmen sorunları İsveç hükümeti İsveç Kraliyet taşınmazları İsveç Kralı Carl Gustaf kraliyet konukları mültecilere kraliyet taşınmazları kraliyet taşınmazları mültecilere kullanılmayan kraliyet taşınmazla