İsveç Basını, Türkiye Maçını Yorumladı

TAKİP ET

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta mücadele eden milli takımımız, gruptaki kader maçında İsveç ile karşı karşıya geldi. İsveç, milli takımımızı deplasmanda 1 – 0 mağlup edince karşılaşma, İsveç basınında geniş yankı buldu.

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’ta mücadele eden milli takımımız, gruptaki kader maçında İsveç ile karşı karşıya geldi. İsveç, milli takımımızı deplasmanda 1 – 0 mağlup edince karşılaşma, İsveç basınında geniş yankı buldu.

Konya’da karşılaşmanın 71. dakikası oynanırken penaltıdan attığı golle İsveç’i 1 – 0 öne geçiren ve takımını galibiyete taşıyan Andreas Granqvist, İsveç basınında kahraman ilan edildi.

İsveç’in en yüksek tirajlı gazetelerinden olan Aftonbladet, ‘Granqvist, ölüm karşılaşmasında İsveç’in rüyasını sürdürdü” manşetiyle galibiyeti okuyucularına duyururken, ‘Uluslar Liginin ölüm karşılaşmasında İsveç, galip gelerek yaşama devam eden taraf oldu’ yorumunu yaptı.

Penaltıyı gole çeviren İsveç takımının kaptanı Granqvist, “Penaltıyı gole çevirerek takımımı öne geçirmem gerçekten harikaydı. Penaltı pozisyonu Türk taraftar tarafından yuhalandı. Türk Milli Takımının tecrübeli kalecisi, penaltıyı atacağım köşeyi tahmin edince biraz strese girdim. Penaltı golle sonuçlanınca Konya Stadı’nda derin bir sessizlik oldu.” yorumunu yaptı.

İsveç basınının öncülerinden Exprssen gazetesi ise ‘Granqvist’in büyük kahramanlığı sayesinde grupta galip geldik’ manşetini attı. Exprssen, karşılaşma ile ilgili Türkiye, İsveç’i çok terletse de isveç’in ikinci yarıda bulduğu golle hedefine ulaştığı değerlendirmesini yaptı. İlk yarıda Türkiye’nin girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremediğine de değinen Exprssen, Romalı Cengiz Ünder ve Milanlı Hakan Çalhanoğlu’nun girdiği gol pozisyonlarında kaleci Robin Olsen’i aşamadığını belirtti.

İsveç devlet televizyonu SVT ise ‘Granqvist’in kahramanlığı ile İsveç, ölüm karşılaşmasında kazanan taraf oldu’ değerlendirmesini yaptı. Kaleci Robin Olsen’in başarılı kurtarışlarına da değinen SVT, ‘İsveç kalecisi Robin Olsen’in kolları, gecede her yerdeydi’ yorumunu yaptı.  

 

İsveç basını Türkiye İsveç Granqvist SVT penaltı