İstediği kirayı alamayınca kiracısını çıkarmak için dükkanının önüne toprak dökdü

TAKİP ET

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir dükkan sahibi 7 bin TL'lik kira sözleşmesi olmasına rağmen kiracısından 20 bin TL talep etti. Dükkan sahibi, istediği parayı kiracısından alamayınca ise dükkanın önüne kamyon ile getirdiği toprağı döktürdü. 

İstanbul Sultanbeyli'de yaşanan olayda kiracısı ile kira konusunda anlaşamayan dükkan sahibi, kiralaya verdiği dükkanının önüne toprak döktü. 

Meydana gelen olay Hamidiye Mahallesi Fatih Bulvarı’nda yer alan bir oto aksesuar dükkanının önünde yaşandı. İddialara göre dükkanın kiracısı Özkan Çalık, eskiden 5 bin TL kira ödediği dükkan sahibi Salih Yılmaz ile yeni kira sözleşmesi imzaladı. 

6 AYLIK KİRAYI PEŞİN VERDİ 

Dükkanda kiracısı olan Çalık ile dükkan sahibi Yılmaz arasında, aylık 7 bin TL sözleşme 2022’nin Kasım ayında imzalandı. Kiracı Özkan Çalık, dükkan sahibi Salih Yılmaz’ın talebi ile 6 aylık kirayı ise peşin verdi. 
 
Fakat birkaç günün geçmesi üzerine Salih Yılmaz kiracısı Özkan Çalık’ı arayarak ‘siz beni kandırdınız’ diyerek ardından kira artışı talebinde bulundu. Dükkan sahibinin yeni istediği kira ise ilk 6 ay 15 bin TL ardından 6 ay 20 bin TL istemesi üzerine dükkan sahibi ile kiracı arasında gerginlik yaşandı. Bugün sabah vakitlerinde ise dükkan sahibi Salih Yılmaz bir kamyonu getirerek dükkanın önüne toprak döktürdü. Dükkanının önünün toprak ile kapandığını gören kiracı Özkan Çalık şaşkınlık yaşadı. Çalık olayın ardından şikayetçi olacağını ifade etti. 

İstanbul kira anlaşmazlık