İşte Türkiye'nin Yerli Üretim Logosu

TAKİP ET

Ürünlerdeki etiketlerde yeni dönemle birlikte yerli üretim logosu yer alacak. Türk halkının merakla beklediği yerli üretim logosu, Ticaret Bakanlığı tarafından tanıtıldı.

Ürünlerdeki etiketlerde yeni dönemle birlikte yerli üretim logosu yer alacak. Türk halkının merakla beklediği yerli üretim logosu, Ticaret Bakanlığı tarafından tanıtıldı. Yerli üretim logosunun tanıtımını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı.

Ticaret Bakanlığının tanıttığı logolarla birlikte artık yerli ürünleri çok rahat tanıyacağız. Etiketlerdeki önemli bir değişiklik ise ürün fiyatlarıla ilgili. Etiketlerde bundan sonra ürün fiyatlarının ne zaman uygulanmaya başladığı tarih de yer alacak. Tüketici bu sayede ürün fiyatının değiştiği tarih hakkında bilgi sahibi olacak.

Etiketlerdeki değişikliğin ana hedefi ise tüketiciyi yerli malı tüketmeye yönlendirmek ve tüketicilerin ekonomik çıkarlarını güvence altına almak.  

Son zamanlarda çok sık gündeme gelen haksız fiyat artışı ve stokçular hakkında da görüşlerini ifade eden Bakan Ruhsar Pekcan, “Düne kadar 41 bin 821 ürünün denetimi yapıldı. Haksız fiyat artışı tespit edilen ürün sayısı ise Bin 296. Mevzuata aykırı fiyat etiketi olan ürün sayısı ise 680. Ayrıca gramajlarda da oynamalar tespit ettik. Yetkilerimiz dahilinde gerekli tedbirleri alıyoruz. Stokçuluğu engellemek için stok kontrollerini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yapıyoruz. Stok yapanlara cezaları derhal kesiliyor.” dedi.  

           

etiket Ticaret Bakanlığı yerli üretim logo