İşte Konsolosluk Aracından Çıkanlar

TAKİP ET

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sultangazi'deki bir otoparkta park halinde bulunan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait diplomatik araçta yapılan incelemede iki valiz ve çeşitli malzemeler bulundu.

Türk ve Suudi yetkililerden oluşan heyet otoparkta park halinde bulunan Başkonsolosluğu ait  "34 CC 1736" plakalı araçta incelemelerine devam ediyor.

2 VALİZ VE ÇEŞİTLİ MALZEMELER BULUNDU

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada araç içerisinde iki valiz ve çeşitli malzemelerin bulunduğu bunların konsolosluk çalışanlarına ait olduğunun değerlendirildiği öğrenildi. Arama çalışmalarına iki köpek de katıldı. 

DÜN BULUNMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturması kapsamında çalışmalarına devam eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri düğün Sultangazi'de bir otoparkta Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu’na ait "34 CC 1736" diplomatik plakalı aracı bulmuştu. Araçta arama yapmak için ekipler dün başkonsolosluk ve başsavcılık'tan izin istedi. Savcılık ve başkonsolosluklar iznim bugün çıkması üzerine Türkiye Suriye yetkililerden oluşan heyet otoparka gelerek Çalışmalara başladı. Bulunan aracın bu otoparka kayıtlı olduğu ve Sultangazi'de ikamet eden şoförün aracı daha önce de aynı yere park ettiği öğrenildi. Ekipler otoparkın güvenlik kamerası kayıtlarında incelerken 18 Ekim tarihinde Bu aracın otoparka girdiğini ve bir süre içeride kaldıktan sonra çıktığını belirledi.

 

istanbul sultangazi konsolosluk aracı son dakika