İşte İtalyan Şeflerin Makarna Sosundaki Sırrı

TAKİP ET

Karnımız çok aç olduğunda ve evde de yemek yoksa makarna hemen imdadımıza yetişir. Ayrıca İtalyanlar kadar olmasa da makarnaya düşkün bir milletizdir.

Karnımız çok aç olduğunda ve evde de yemek yoksa makarna hemen imdadımıza yetişir. Ayrıca İtalyanlar kadar olmasa da makarnaya düşkün bir milletizdir. Ancak yaptığımız en büyük hatalardan biri makarna kıvama geldikten sonra suyunu lavaboya boşaltmak.

Makarna suyu bulanık olduğu için pek hoşumuza gitmese de bu bulanıklığın tek sebebi makarnanın içeriğindeki nişastanın bir kısmının suya geçmesidir. İtalyan şefler, bu bulanık ve tuzlu makarna suyu ile sanat değeri taşıyan ipeksi makarna sosları yapmaktadır. Bu sos ise makarnanın lezzetine lezzet katıyor.

Suyunu az koyduğumuz zaman makarnanın tencereye yapışacağına öyle bir inanmışız ki sırf bu yüzden makarnayı bol suda haşlamaya bayılırız. Makarnayı haşlarken az suda haşlamak içeriğindeki nişastanın seyrelmesini engelleyeceğinden makarna çok daha iyi haşlanır. Bu yüzden makarnayı az suda haşlamak ve yapışmasını engellemek içinde sıkça karıştırmak gerekir.

Makarna suyunu sosta kullandıktan sonra geriye kalan suyunuda daha sonra kullanmak üzere buzlukta saklayabilirsiniz. Ayrıca makarna suyu sadece soslarda değil, çorbalarınızda ve zengin kıvama getirerek lezzet katmak istediğiniz her çeşit yemeğinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

makarna makarna suyu sos nişasta