İstanbul'u Vuran Şiddetli Yağış Trakya'da da Etkili Oldu

TAKİP ET

İstanbul'da dün gece itibari ile başlayan ve bugün yer yer sağanak yağış olarak devam eden hava koşulları sel su baskınları ile devam ederken Edirne ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de yağış nedeni ile hayat olumsuz etkilendi.

İstanbul’da dün gece itibari ile başlayan ve bugün yer yer sağanak yağış olarak devam eden hava koşulları sel su baskınları ile devam ederken Edirne ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de yağış nedeni ile hayat olumsuz etkilendi. 

Tekirdağ’da da gece saatlerinde başlayan yağış sabah saatlerinde şiddetini arttırarak cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanırken otobüs durakları da suya teslim oldu. Aralıksız devam eden şiddetli yağış nedeniyle ada vapur seferleri iptal edilirken Marmara Denizi açıklarında 15 kadar yerli ve yabancı geminin demir attığı öğrenildi. Meteoroloji’nin yaptığı uyarıya göre yağmur etkisini gün boyunca devam ettirecek.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI BELEDİYE UYARILARDA BULUNDU

İstanbulluları esir alan sağanak yağış Edirne ve Tekirdağ’da da şiddetli bir şekilde etkili olurken Tekirdağ’ın Saray ilçesinde aralıksız şekilde devam eden yağmur nedeniyle Kemalpaşa Mahallesi ve Vize Caddesinde su taşkınları yaşandığı görüldü. Yaşanan su taşkınları sonrasında mahalle ve cadde üzerinde temizlik çalışmaları başlatılırken belediye vatandaşları su baskınlarına karşı dikkatli olmaları için uyardı. Sağanak yağışın vurduğu Tekirdağ ve ilçelerinde İstanbul gibi hayat felç olurken il ve ilçelerde yapılan anonslarda yağmurun gün boyunca etkili olacağı ve söz konusu su baskınları gibi doğal afetler karşısında vatandaşın dikkatli olması uyarılarında bulunuldu.

 

istanbul trakya tekirdağ edirne sağanak yağış sel şiddetli yağış meteoroloji