İstanbullular İçin Son Dakika Uyarısı! Geliyor!

TAKİP ET

İstanbul'da ne zaman kar yağacağı merak konusu olurken ünlü meteorolog tarafından sosyal medya hesabı üzerinden tarih verilerek açıklama yapıldı.

İstanbul'da bir ara yağan ve etkisini kısa süreli de olsa gösteren kar yağışının bir yenisi geliyor. İstanbul Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Orhan Şen İstanbul için yeni bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yeni açıklamalarda İstanbul'un yeniden karla buluşacağını ve bu sebeple dikkatli olunması gerektiği belirtildi. 

Ünlü meteorolog Orhan Şener Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Karın İstanbul'dan gitmediğini yeniden geleceğini daha önceki açıklamalarında söylemişti. Pek çok vatandaş yeniden karın ne zaman yağacağını merakla bekliyor. Bunun üzerine ünlü profesör merakla beklenen sorunun cevabını verdi. 

KAR İÇİN TARİH VERDİ

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaların ardından Salı akşamı için tarih verdi. Salı akşamı başlaması beklenen kar yağışının Perşembe gününe kadar kalmayacağını büyük bir kar yağışının olmayacağını belirtti. Ancak İstanbul'da küçük bir kar yağışının dahi İstanbul trafiğini felç ettiği düşünüldüğü zaman vatandaşların bu konuda önlemlerini almaları gerektiği ifade ediliyor. 

Türkiye genelinde yapılan ölçümlerin ardından Cuma gününe kadar büyük ölçüde kar göründüğü ifade edildi. Özellikle iç kesimlerde karla karışık yağmurun yağacağı ve sıcaklıkların eksileri görebileceği belirtildi. Ülke genelinde devam eden soğuk havanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor. 

istanbul kar uyarısı tarih meteoroloji