İstanbullular Dikkat! Meteoroloji Saat Verdi, Çıkmayın Uyarısı Yaptı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da bugün öğleden sonra başlayacak şiddetli sağanak yağışın yarın da devam edeceğini duyurdu. AKOM da bir açıklama yaparak mecbur kalmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da bugün öğleden sonra başlayacak şiddetli sağanak yağışın yarın da devam edeceğini duyurdu. AKOM da bir açıklama yaparak mecbur kalmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak, "Bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’da yerel olarak görüleceği tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması ve yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), kuzey ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"  ifadelerini kullandı.

AKOM'DAN DA UYARI GELDİ 

AKOM da bir son dakika açıklaması yaparak,  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul'da bugün öğle saatlerinden itibaren Kent genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiğini belirtti. Yapılan açıklamanın devamında yağışların akşam saatlerinden itibaren şifresini arttırılması ve cuma günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklendiği belirtilerek mecbur kalmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması istendi.

KRİZ YÖNETİMİ OLUŞTURULDU 
Ayrıca ilçe belediye başkanlıkları da konu hakkında bilgilendirilerek tedbir almaları ıslandı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası doğrultusunda çok sayıda ekip bugün ve yarın görev yapacak.

Son dakika Son dakika hava durumu yağış Son dakika meteoroloji istanbul yağış istanbul hava durumu