İstanbullular Dikkat! Kar Adım Adım Geliyor: İşte Karın Yağacağı Gün

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan açıklamada, Trakya'da devam eden kar yağışının İstanbul'a yaklaştığı öğrenildi. Kar nedeniyle Edirne ve Kırklareli'nde eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan açıklamada, Trakya’da devam eden kar yağışının İstanbul’a yaklaştığı öğrenildi. Kar nedeniyle Edirne ve Kırklareli’nde eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya üzerinden yurda giriş yapan kar yağışının İstanbul’a yaklaştığını duyurdu. Kar yağışı nedeniyle Edirne ve Kırklareli’nde okullar 1 gün tatil edilirken kar yağışının bölgelerde etkili bir şekilde kendini göstermeye başladığı öğrenildi.

20 DAKİKA İÇİNDE BEYAZA BÜRÜDÜ

Edirne’de Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte etkisini göstermeye başlayan kar yağışının yaklaşık 20-25 dakika içinde kenti beyaza bürüdüğü öğrenildi. Kar yağışının aniden bastırması sonucunda vatandaşlar ve sürücülerin hazırlıksız yakalanarak zor anlar yaşadığı öğrenildi.

EĞİTİM-ÖĞRETİME 1 GÜNLÜK ARA

Edirne’de etkisini hızla göstermeye devam eden kar yağışı eğitim-öğretime 1 gün ara verilmesine neden oldu. Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle okulların 27 Şubat 2018 tarihinde tatil edildiği duyuruldu. Bunun yanında Kamu kurum ve kuruluşlarında da engelli ve hamile olan çalışanlara 1 günlük kar tatili verildiği açıklandı.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Öte yandan İstanbul’da kar yağışının ne zaman etkili olacağı da merak edilmeye başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, İstanbul’da 28 Şubat Çarşamba günü kar yağışının etkili olması bekleniyor. Vatandaşlar ve sürücüler Çarşamba günü için hazırlıklı olmaları yönünde uyarılıyor.

 

Meteoroloji 27 Şubat 2018 Hava durumu İstanbula kar ne zaman yağacak Edirne Okullar tatil mi Trakya Kar Kırklareli