İstanbul'da Yakalandı! Ağına Düşürdüğü Yabancı Uyruklu Erkeklere Bakın Ne Yapıyormuş?

TAKİP ET

İstanbul'da internet üzerinden yabancı uyruklu erkeklerle çalışarak bu erkekleri tuzağa düşüren ve daha sonra suç ortakları ile birlikte soyduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu 25 yaşındaki Mustrarry S. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve 4 değil bildiği öğrenilen üniversite mezunu kadının suçu ortaklarından birinin da yakalandığı öğrenildi. Özbek kadının onlarca yabancı uyruklu herkes olduğu öne sürülürken suç ortağı ile birlikte tutuklandığı öğrenildi.

MAĞDUR POLİSE BAŞVURDU

İstanbul'da polise başvuran Libya vatandaşı S.A. Karagümrük Sulukule evlerinde bulunan dairesine gelen ve polis olduklarını söyleyen kişiler tarafından soyulduğunu iddia etti. Polise ifade veren Libya vatandaşı, "İnternet üzerinden tanıştığım bir kadınla evde otururken kapı çaldı. Açtığımda polis olduklarını söyleyen 4 erkek içeri girdi. Bana yanımdaki kadını aradıklarını evimde arama yapacaklarını söylediler. Aramanın ardından kadını da alarak evden ayrıldılar. Kontrol ettiğimde paramın hepsinin çalındığını anladım."  ifadelerini kullandı.

YANINDAKİ KADIN SUÇ ORTAĞI ÇIKTI

Olayla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polis güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan İnceleme sonucunda Mağdurun yanında bulunan kadının da polis süsü veren kişilerin suç ortağı olduğu belirlendi. Kadının olay sırasında önce eve geldi he daha sonra diğer suç ortaklarının bina önünde görüldüğü tespit edildi. Apartman boşluğunda şüpheliler yanlarındaki telsizleri paylaşıyor ve ardından kapıyı çalıp polis olduklarını söyleyerek içeri giriyor. Şüpheliler bir süre sonra da kadınla birlikte dışarıya çıkıyor.

KADIN VE BİR SUÇ ORTAĞI YAKALANDI

Yapılan çalışma sonucunda kimlikleri tespit edilen şüphelilerden Özbekistan uyruklu kadın ile suçu ortaklarından biri olduğu belirlenen 30 yaşındaki Murat A. Kadıköy Şemsettin Günaltay Caddesi'ndeki evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

4 DİL BİLİYORMUŞ

Yapılan soruşturmanın sonucunda şüphelilerden Özbekistan uyruklu kadının 4 dil bildiği ve üniversite mezunu olduğu tespit edildi. Özbek kadının internet üzerinde sosyal medya aracılığı ile tanıştığı kişilerle evlerine giderek ilişkiye girdiği ve bu sırada evde para olup olmadığını araştırdığı belirlendi. Şüphelinin evde para olduğunu öğrenmesi durumunda dışarıdaki arkadaşlarına haber verdiği ve onların da polis olduklarını söyleyerek içeriye girmesinin ardından sözlük suçluymuş gibi teslim olduğu daha sonra onlarla birlikte evden ayrıldığı öğrenildi. 

TUTUKLANDILAR

Şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklandı. Olaya karışan diğer şüphelilerin yakalanması için operasyon sürüyor.

 

istanbul dolandırıcılık yabancı kadın son dakika