İstanbul'da Tüyler Ürperten Olay! 8 Yaşındaki Suriyeli Çocuğu Öldürüp Çöp Konteynırına Atmış

TAKİP ET

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde tüyler ürperten bir olay yaşandı. Geçtiğimiz gün bakkala gidiyorum diyerek evden çıkan 8 yaşındaki Suriye uyruklu Read Aşram'dan bir daha haber alınamadı. Kayıp olan Suriyeli çocuk hakkında itirafta bulunan Afganistan vatandaşı Asad Khan ise, çocuğu öldürerek çöp konteynırına attığını söyledi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde tüyler ürperten bir olay yaşandı. Geçtiğimiz gün bakkala gidiyorum diyerek evden çıkan 8 yaşındaki Suriye uyruklu Read Aşram’dan bir daha haber alınamadı. Kayıp olan Suriyeli çocuk hakkında itirafta bulunan Afganistan vatandaşı Asad Khan ise, çocuğu öldürerek çöp konteynırına attığını söyledi.

Olay, 6 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Sultangazi ilçesinde bulunan Cebeci mahallesinde meydana geldi. 2 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul’a gelen ve Cebeci mahallesinde yaşamaya başlayan Aşram ailesinin 8 yaşındaki çocukları Read Aşram 3 gün önce bakkala gidiyorum diyerek evden çıktı. Küçük çocuktan bugünden sonra haber alınamadı. Çocuklarının kaybolması üzerine aile polise başvurdu. Ailenin yaptığı şikayet üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Araştırma Müdürlüğü geniş çaplı araştırma başlattı. Ekipler mahallede bulunan kameraları incelemeye koyuldu.

‘ŞEKER VERECEĞİM DİYEREK EVE ALDIM, BOĞARAK ÖLDÜRDÜM’

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada küçük çocuğun kaybolmasının ardından ailenin hemen karşı dairesinde bulunan Afganlıların da bir anda ortadan kaybolduğu öğrenildi. Afgan vatandaşı olduğu öğrenilen Asad Khan’ın bir yem dükkanın da çalıştığı tespit edildi. Polis ekipleri araştırmalarına devam etti. Ekiplerin dün akşam saatlerinde Asad Khan’ı Ümraniye’de yakaladığı öğrenildi. Polisler tarafından gözaltına alınan Khan’ın ifadeleri ise kan dondurdu. Khan, Şeker vereceğim diyerek eve aldım. Daha sonra boğarak öldürdüm. Elbiselerini çıkartarak bir çuvala koydum. Daha sonra el arabasıyla evden yaklaşık 700 metre uzaktaki çöp konteynerine attım" dedi. Khan’ın verdiği ifadeyle çöp konteynırında araştırma yapan polis ekipleri küçük çocuğun cesedine ulaşamadı. Bunun üzerine çöp konteynırının çöp kamyonu ile çöplüğe götürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler küçük çocuğun cesediyle ilgili araştırmalarına devam ediyor. 

 

istanbul sultangazi suriyeli çocuk çöp konteynırı afgan uyruklu