İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 35 zam!

TAKİP ET

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 35 zam geleceğinin bilgisini, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği açıkladı.

İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 35 zam geleceğinin bilgisini, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği açıkladı. Metrobüs , metro ve İETT’de kısa mesafe ücreti 2,60 TL iken 3,50 TL’ye çıkacağa belirtildi. Açıklanan zammın henüz devreye girmediği, gerekli imzalar atıldıktan sonra ulaşımın zamlanacağı duyuruldu.

2,60 TL olan kısa mesafe 3,50 TL olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Afet Koordinasyon Merkezi’nde, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ile yapılan toplantıda toplu taşıma araçlarına yüzde 35 zam yapılmasına karar verildi. Alınan karar sonrasında İstanbul’da kısa mesafe ücreti 2,60 TL olan rakam gelen zam ile 3,50 TL olacağı hesaplandı. Yapılan toplantıda, İstanbul’da ulaşıma 3 yıldır zam yapılmadığını belirten esnaf yetkilileri yüzde 35’lik bir zam istediklerini belirtti. Yetkililer tarafından oylamaya sunulan zam oy çoğunluğu ile kabul edildi.  

Toplantının bir diğer konusu turkuaz taksiler oldu

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ile yapılan toplantının toplu taşıma zamından sonraki konusu ise 2018 yılında başlayan yüzde 15 zamlı turkuaz taksiler oldu. Sarı taksilere göre daha konforlu fakat sarı taksilere nazaran daha pahalı olan turkuaz renkli taksiler İstanbul’lu vatandaşlar tarafından tercih edilmedi. Bu durumu dile getiren esnaf yetkilileri, turkuaz renkli taksiden sarı taksiye geçiş için izin istedi. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü yetkilileri bulunan 350 adet turkuaz taksiye diledikleri zaman sarı taksiye dönebileceklerini belirtti.

istanbul toplu taşıma zam