İstanbul'da Şoke Eden Olay! Öldü Denilen Bebek Gasilhane Yolunda Canlandı

TAKİP ET

İstanbul'da 2008 yılında 'öldü' denilerek morga kaldırılan bebeğin, gasilhane yolunda yeniden canlandığı ortaya çıktı. Fakat minik bebek, daha sonra yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ailesinin açtığı dava sonucunda tazminat ödenmesine karar verildi.

İstanbul’da 2008 yılında “öldü” denilerek morga kaldırılan bebeğin, gasilhane yolunda yeniden canlandığı ortaya çıktı. Fakat minik bebek, daha sonra yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ailesinin açtığı dava sonucunda tazminat ödenmesine karar verildi. 

İstanbul’da 2008 yılında yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. F.P. isimli kadın, hamileliğinin 25. haftasında akşam saatlerinde rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil servisine kaldırıldı. F.P.’nin yapılan ilk müdahalesinde doğum suyunun geldiği ve erken doğumun başladığı belirlendi. Hemen doğumhaneye alınan kadın, gece 23.00 sularında 760 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi. 

BEBEK YOĞUN BAKIMA ALINDI
Bebeğin erken doğum nedeniyle kötü olan sağlık durumu, yoğun bakıma alındı, ancak durumu bir türlü iyiye gitmedi. Bebeğin sabah saatlerinde kalbi dururken, yapılan müdahalelere rağmen hiçbir hayat belirtisi göstermeyen bebek için çocuk doktoru tarafından ölüm tutanağı düzenlendi. 

MORGDA YAŞADIĞI ANLAŞILDI
Ölüm tutanağının düzenlenmesinin ardından bebek morga götürüldü. Hastanede işlemleri tamamlanan bebeğin ailesi defin için bebeği almaya gittiğinde morg görevlileri defin işlemleri için bebeği gasilhaneye aldı ve burada canlı olduğu fark edildi. 

YAPILAN MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI
Talihsiz bebek, canlı olduğunun anlaşılmasının ardından hemen Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Bebeğin muayenesi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yapıldı ve hemen tedavi altına alındı, ancak kurtarılamayan bebek, hayatını kaybetti. 

BİLİRKİŞİ: 'DOKTOR ACELE KARAR VERDİ'
Acılı aile, yaşanan bu gelişmelerin ardından, hastanenin doğum sırasında hatalı tetkik ve tedaviler uyguladığını, aynı zamanda hayat belirtisi olan bebeğe öldü teşhisi konulduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı aleyhinde 375 bin liralık tazminat davası açtı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, "Bebeğin vefat kararının bebeği takip eden eden çocuk doktoru tarafından aceleci davranılmak suretiyle alındığı, bu yönüyle bebeğe verilen sağlık hizmetinin eksiksiz olduğundan söz etmeye olanak bulunmadığı görülmektedir." denildi. 

AİLEYE TAZMİNAT ÖDENECEK
İstanbul 4. İdare Mahkemesi, personel beyanları ve bilirkişi raporları üzerinde yaptığı inceleme sonucunda aileye toplam 60 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkemenin kararı Yargıtay tarafından da onandı. 

 

istanbul bebek öldü diye morga alınan bebek tazminat