İstanbul'da Skandal Olay! Baba, 14 Yaşındaki Öz Kızını Yeğenine 8 Bin Dolar Karşılığında Sattı

TAKİP ET

Afganistan'dan Türkiye'ye kaçak yollarla gelen ve Türkiye'de yaşamaya başlayan ailenin 14 yaşındaki kızı N.R. Öz babası tarafından 8000 dolar karşılığında kuzeni 25 yaşındaki Bahredin Rasuli'ye satıldı. Cinsel istismara uğrayan Küçük Kızın annesi bu olaya karşı çıkarken kocasından şiddet görerek evden kovuldu.Baba ve amca oğlu annenin şikayeti ile polis tarafından gözaltına alındı.

Afganistan'dan Türkiye'ye kaçak yollarla gelen ve Türkiye'de yaşamaya başlayan ailenin 14 yaşındaki kızı N.R. Öz babası tarafından 8000 dolar karşılığında kuzeni 25 yaşındaki Bahredin Rasuli’ye satıldı. Cinsel istismara uğrayan Küçük Kızın annesi bu olaya karşı çıkarken kocasından şiddet görerek evden kovuldu.Baba ve amca oğlu annenin şikayeti ile polis tarafından gözaltına alındı.

Afganistan’da 36 yaşındaki Hancar Resuli ile İmam nikahlı eşe Meryem Resuli 3 çocukları ile birlikte 2 yıl önce yasa dışı yollarla İran üzerinden Türkiye'ye geldi. İstanbul Zeytinburnu'nda bir eve yerleşen ve burada buldukları işlerde çalışırken 14 yaşındaki kızları N.R ile kardeşi de bir Tekstil atölyesinde çalışmaya başladı.  Anne Meryem Resuli, Geçtiğimiz günlerde polise başvurarak eşinin 14 yaşındaki kızlarını 8000 dolar karşılığında yeğenine sattığını söyledi ve şikayetçi oldu.

‘İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEYİNCE DÖVDÜ’
Polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçerek 14 yaşındaki kızı buldu. Çocuk İzlem Merkezi’nde Ifadesi alınan küçük kız, “Babam, amcamın oğlu ile beni nişanladı. İstemediğimi söyledim, dövdü ve öldürmekle tehdit etti. Annemin haberi yoktu, sonradan öğrendi. Bahredin Rasuli ile evde yalnız kaldığımızda bana istismarda bulundu. Farklı bir günde ise babam ve kardeşim camiye gittiğinde zorla ilişkiye girdi. Babamdan ve Bahredin Rasuli’den şikâyetçiyim.”  dedi.

‘KÜLTÜRÜMÜZDE BAŞLIK PARASI VAR’
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Hancan Resuli ve Bahredin Rasuli tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine gönderildi.Bahredin Rasuli urada yaptığı savunmada 2000 liraya Konya'da çobanlık yaptığını veya akrabalarını görmek için İstanbul'a geldiğini söyleyerek, “Kültürümüzde başlık parası var. Amcam Hancan Resuli ‘4 bin dolar bana ver, evlendikten sonra da 4 bin dolara kızıma altın alırsın’ dedi, ben de kabul ettim” dedi, tecavüz iddiasını kabul etmedi. Kızının rızasını aldığını söyleyen Hancan Rasuli ise, “Hangi baba böyle bir şey yapar? Ben kızımın, eşimin anlattıklarına inanmıyorum. Tecavüz hadisesi olduğunu düşünmüyorum. İnandırıcı olsun diye bacağındaki morlukları kızım kendisi yapmış olabilir. Bahredin’den nişan için bin dolar aldım. Anlaşmamız 8 bin dolardı. 4 bin doları başlık parası, geri kalanı ise kızımın takacağı altınlar içindi”. Hancan Resuli ve Bahredin Rasuli Mahkemede verdikleri ifadenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

istanbul skandal son dakika öz baba afgan aile cinsel istismar