İstanbul'da Şaşırtan Olay! Arkadaşının ÖSYM Şifresini Çalarak Tercih Listesini Değiştirdi

TAKİP ET

İstanbul'da yaşanan olay herkesi şaşırttı. Arkadaşı tarafından ÖSYM şifresi çalınan lise son sınıf öğrencisi Enes Mollaahmetoğlu, LYS'den aldığı çok yüksek puana rağmen tercihinde olmayan bir üniversiteye yerleşti.

İstanbul’da yaşanan olay herkesi şaşırttı. Arkadaşı tarafından ÖSYM şifresi çalınan lise son sınıf öğrencisi Enes Mollaahmetoğlu, LYS’den aldığı çok yüksek puana rağmen tercihinde olmayan bir üniversiteye yerleşti.

Yaşanan ilginç olay İstanbul Gaziosmanpaşa’da meydana geldi. Geçen sene LYS sınavına girmiş olan ve oldukça yüksek bir puan alarak hayalini kurduğu İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü birinci tercihine yazdı. Fakat tercih sonuçları açıklandığında genç Enes büyük bir şok yaşadı. Gencin yazdığı tercihin tam tersine yerleştiği yer Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm bölümüne yerleşmiş olduğunu gördü. Bunun üzerine Enes, kendisinin böyle bir tercihte bulunmadığını belirterek ÖSYM’ye itirazda bulundu. 

IP ARESİNDEN HEMEN TESPİT EDİLDİ

Enes’in yaptığı itiraz sonrasında ÖSYM Enes’in T.C Kimlik numarası ile şifresini girdiği saat ve tarihi belirleyerek IP tespiti yaptı. Yapılan araştırma sonucunda IP’lerin Gaziosmanpaşa’da bir eve ait modemden yapıldığı tespit edildi. Bu evdeki adreste bulunan ailelerin ifadeleri alındı. İfadesi alınan ailenin Enes’in komşuları ve evde oturan Muhammed B.’nin Enes’in arkadaşı olduğu öğrenildi. Hemen ifadesine başvurulan Muhammed isimli genç arkadaşı olan Enes ile tartıştıklarını bu tartışmanın tam ÖSYM tercihlerinin yapıldığı sırada olduğunu ve Enes’in kendisine aşağılayıcı ifadelerde bulunduğunu söyleyerek Enes’in T.C ve şifresini girerek tercihlerini değiştirdiğini belirtti. Muhammed B.’nin hakkında dava açıldığı ve önümüzdeki günlerde hakim karşısına geçeceği öğrenildi.

istanbul ösym şifre arkadaşı tercihini değiştirdi şifre değiştirme tercih listesi