İstanbul'da Fuhuş Operasyonu: Kadın Kuaförü Zehra'nın Fuhuşa Zorladığı Biri Hamile 15 Kadın Kurtarıldı

TAKİP ET

İstanbul'da kandırılarak Yurt dışından getirilen ve pasaportlarına el konulduktan sonra senet imzalatıp borçlandırılarak fuhuş yapmaları için zorlanan 15 kadın kurtarıldı. Kurtarılan kadınlardan birinin hamile olduğu öğrenilirken onları fuhuşa zorlayan 3'ü kadın 9 kişilik çete de polis tarafından yakalandı. Yakalanan çetenin liderliğini kadın kuaförü yapan Zehra D. S.'nin yaptığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre çetenin lideri olan kadının Her cuma günü kayıtlı müşterilerini dini içerikli mesaj attı kendisini hatırlatarak bir sonraki mesajlarda ise kadınları pazarladığı belirlendi.

İstanbul'da kandırılarak Yurt dışından getirilen ve pasaportlarına el konulduktan sonra senet imzalatıp borçlandırılarak fuhuş yapmaları için zorlanan 15 kadın kurtarıldı.  Kurtarılan kadınlardan birinin hamile olduğu öğrenilirken onları fuhuşa zorlayan 3'ü kadın 9 kişilik çete de polis tarafından yakalandı.  Yakalanan çetenin liderliğini kadın kuaförü yapan Zehra D. S.’nin yaptığı öğrenildi.  Alınan bilgilere göre çetenin lideri olan kadının Her cuma günü kayıtlı müşterilerini dini içerikli mesaj attı kendisini hatırlatarak bir sonraki mesajlarda ise kadınları pazarladığı belirlendi. 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yabancı uyruklu bir kadının "Beni fuhuşa zorluyorlar. Senet imzalatıp, pasaportuma el koydular. Beni kurtarın"  mesajı üzerine operasyon başlatıldı.  Başlatılan soruşturma kapsamında kadınları fuhuşa zorlayan kişinin Pendik'te kadın kuaförlüğü yapan Zehra D.S. olduğu belirlendi.  Yaklaşık 15 gün boyunca çete elemanları teknik ve fiziki takibe alınırken bütün çete üyelerinin kimlikleri ve oturdukları adresler belirlendi.

11 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ
9 Mayıs 2018 günü ahlak ve kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler Pendik,  Kartal ve Ataşehir ilçelerinde bulunan 11 adrese Eş Zamanlı Operasyon düzenledi.  Baskında üçü kadın 9 kişi gözaltına alınırken çete lideri Kuaför Zehra'nın dükkânına yapılan baskında şebekenin müşteri listesi ile zorla çalışan kadınların isimleri ele geçirildi.  Gözaltına alınan şüphelilerin daha önce de fuhuş,  tehdit ve Hırsızlık gibi suçlardan polise kaydı olduğu öğrenildi. 

KADINLARI ZORLA TUTTUKLARI DAİRELERE KAMERALAR YERLEŞTİRMİŞLER
Diğer yandan şebekenin fuhuş yaptırdıkları kadınları zorla tuttukları dairelerin dışında kameralar yerleştirdiği bu şekilde giriş ve çıkışları kontrol altında tuttukları belirlendi.  Şebeke elemanlarının görüntüleri internet üzerinden izlediği öğrenilirken bu evlerde yapılan aramalarda 26 adet cep telefonu bir tüfek 35 adet mermi 5 adet pasaport hafıza kartları ve tablet bilgisayarlar ele geçirildi. 

KURTARILAN KADINLARDAN BİRİ HAMİLE ÇIKTI
Ahlak ve kumar Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen baskınları sırasında zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen yabancı uyruklu 15 kadın kurtarıldı.  Kurtarılan kadınların mağduru olarak verdikleri ifadelerinde 9 çevresinden şikayetçi oldukları öğrenildi.  fuhuş operasyonunda kurtarılan kadınlardan birinin hamile olduğu reçete elemanları tarafından bu şekilde poğaça zorlandığı da alınan bilgiler arasında yer aldı.

 

son dakika haber istanbul fuhuş operasyonu son dakika haberi