İstanbul'da Engelli Kadına Tecavüz Eden 6 Kişi Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul Bağcılar'da bir arkadaşlarının düğününe katıldıktan sonra Pencereden çarşaf silkelerken gördükleri yüzde 70 zihinsel engelli 44 yaşındaki kadına tecavüz ettikleri öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisinin engelli kadının evine girdikleri diğerlerinin ise apartman için de bekledikleri öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz pazar günü Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen olay polis kayıtlarına göre söyle yaşandı;  Altı kişi altı bir Arkadaşlarının düğününden çıktıktan sonra marketten aldıkları biraları sokakta içmeye başladı. Bu sırada balkondan çarşaf silkeleyen bir kadın gören zanlılar kadına önce El kol hareketleri yaparak irtibat kurmaya çalıştı daha sonra kadının bulunduğu apartmana girmek için bütün Zillere rastgele bastı. Apartmana girdikten sonra yine kapıları çalarak kadının bulunduğu daireyi tespit etmeye çalışan şüphelilerden ikisinin 170 zihinsel engelli kadının bulunduğu daireyi belirlediği öğrenildi. Engelli kadının zilini çalarak Kapıyı açtıran şüpheliler, Y.C.(24), ile M.D.(27)'nin talihsiz kadına cinsel saldırıda bulundu.

KADININ DAİRESİNİ BULAMAYAN 4 ŞÜPHELİ APARTMANDAN KAÇTI

Bu arada kadının dairesinde bulamayan 4 şüpheli ise diğer komşuların soruları üzerine yanlış gelmiş diyerek binadan kaçtı.

ENGELLİ KADIN OLAYI KIZKARDEŞİNE ANLATTI

Tecavüze uğrayan talihsiz kadın ertesi gün kendisini ziyarete gelen kız kardeşine durumu anlatınca aile şikayetçi oldu ve soruşturma başlatıldı. 3 Ekim 2018 tarihinde polis tarafından düzenlenen operasyonla şüphelilerden 4ü Bahçelievler'de ikisi ise Bağcılar'da gözaltına alındı.  Diğer yandan olay yerinde bulunan Güvenlik kameralarının incelemesinde şüphelilerin Sokak üzerinde kadına el kol hareketi yaparken ve binaya girerken görüntüleri bulundu. 

"ENGELLİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK" DİYEREK KENDİLERİNİ SAVUNDULAR

Gözaltına Alındıktan sonra Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler Gasp Büro Amirliği tarafından sorguya alındı. Polise ifade veren şüphelilerden Y.C.'nin lokumculuk yaptığı, M.D.'nin ise matbaa işiyle uğraştığı belirlendi. Ayrıca şüphelilerin polise verdikleri ifadede tecavüz ettikleri kadının engelli olduğunu bilmediklerini söylediği öğrenildi.

 

istanbul bağcılar engelli kadın son dakika