İstanbul'a Sis Çöktü, Meteoroloji'den Uyarı Geldi! İstanbul'da Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak

TAKİP ET

İstanbullular son birkaç gündür adeta bahardan kalma bir havanın tadını çıkarıyordu. Ancak bugün öğle saatleri itibari ile İstanbul'u kaplayan yoğun sis ve ardından başlayan çisenti şeklindeki yağmur havanın aniden soğumasına neden oldu.

İstanbullular son birkaç gündür adeta bahardan kalma bir havanın tadını çıkarıyordu. Ancak bugün öğle saatleri itibari ile İstanbul’u kaplayan yoğun sis ve ardından başlayan çisenti şeklindeki yağmur havanın aniden soğumasına neden oldu.

Peki, İstanbul’da bundan sonra hava durumu nasıl olacak? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İşte detaylar…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda, İstanbulluların merakla beklediği soruda cevap buldu. İstanbullular son birkaç gündür devam eden bahardan kalma havaların ne zaman soğuyacağını ve kar yağışının ne zaman başlayacağını merak ederken Meteoroloji, ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği ve kar yağışının Perşembe günü itibari ile tüm yurda giriş yapmasının beklendiği belirtildi. Yağmurla birlikte gelecek olan kar yağışının daha sonra yerini karla karışık yağmura bırakacağı ve havanın Pazartesi günü itibari ile tamamen kara dönüşerek tüm yurdu etkisi altına alacağı belirtiliyor. 

İSTANBUL’U SİS KAPLADI

Öte yandan bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul yoğun sisin altına girdi. İstanbullular sisten dolayı zor anlar yaşarken 14 Ocak Pazartesi günü itibari ile İstanbul’a karla karışık yağmur ardından da kar yağışının giriş yapacağı belirtildi. Aynı zamanda AKOM’dan yapılan açıklamada, İstanbulluların Pazar gününe dikkat etmesi gerektiğini ve beklenen kar yağışının Pazar günü itibari ile başlayacağını belirtildi.

 

İstanbul İstanbul haberleri Hava durumu 9 Ocak 2018 Kar ne zaman yağacak Meteoroloj AKOM İstanbula kar ne zaman yağacak