İstanbul'a Kritik Uyarı! Bu Kez Rüzgarla Birlikte Daha Şiddetli Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda beklenen yağmur İstanbul'a giriş yaptı. Dün gece saatlerinde başlayan ve Karadeniz üzerinden gelerek Marmara Bölgesi'ne giriş yapmaya başlayan yağmurun bu kez rüzgarla birlikte etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda beklenen yağmur İstanbul’a giriş yaptı. Dün gece saatlerinde başlayan ve Karadeniz üzerinden gelerek Marmara Bölgesi’ne giriş yapmaya başlayan yağmurun bu kez rüzgarla birlikte etkili olması bekleniyor.

İstanbullular dün gece saatlerinden itibaren hafif hafif etkisini göstermeye başlayan yağmurlu havanın bugün kentte daha fazla etkili olmasıyla sıcak hava dalgasının etkisinden biraz da olsa çıkarak serinledi. Yapılan açıklamalarda İstanbul için yağış uyarılarının ardı arkası kesilmiyor. Meteorolojinin yaptığı açıklamalara göre, İstanbullular sabah saatlerinden itibaren tüm gün boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisinde olacak. 

SAĞANAK UYARISI

Meteorolojiden yapılan bir diğer açıklamada İstanbul’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın gün boyunca yer yer kuvvetli olabileceği uyarısında bulundu. 

SU BASKINLARINA DİKKAT

Vatandaşlar, İstanbul’da etkili olması beklenen etkili sağanak yağış nedeniyle görülebilecek olan ani sel ve su baskınları, yıldırım düşmesi ve trafikte büyük aksaklıklar konusunda uyarıldı. Ayrıyeten yapılan bir diğer açıklamada, İstanbul’a yağmurun metrekarede 10-30 kilogram arasında düşmesi beklendiği belirtildi.

BU KEZ RÜZGARLA BİRLİKTE ETKİLİ OLACAK

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelerde etkili olacak olan şiddetli yağmurun rüzgarla birlikte etkisini göstermesi beklendiği ve vatandaşların görülebilecek doğal afetlerde rüzgarın etkisine karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege’de rüzgarın yer yer kuvvetli olarak 30-60 km\sa eseceğid değerlendiriliyor. 

 

istanbul 16 ağustos 2017 hava durumu sağanak yağış şiddetli yağış meteoroloji uyarı rüzgar sel su baskını yağmur