İstanbul'a Kar Yağacak Mı? İşte Meteoroloji'den İstanbul Açıklaması

TAKİP ET

İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan peş peşe kar uyarılarının ardından herkes Bu sorunun yanıtını merak etmeye başladı. İstanbul'da bugün itibariyle hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar düşerken sabah saatlerinden bu yana sağanak yağış devam ediyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin geneli parçalı ve çok bulutlu Marmara Kuzey Ege Doğu Akdeniz İç Anadolu'nun güney batı Karadeniz Orta Karadeniz kıyıları Doğu Karadeniz Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara Antalya Eskişehir Bingöl Muş ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışlar genellikle Yağmur şeklinde görülürken Batı Karadeniz kıyılarında sağanak İç Anadolu'nun Kuzeydoğu Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun İç ve yüksek kesimlerinde Karla Karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek tahmin ediliyor. Balıkesir'in Kuzey kıyıları İstanbul Antalya'nın Doğu kesimleri Mardin Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış Kars Erzurum Ağrı ve Bitlis çevreleri ile Antalya'nın kuzeydoğusundaki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARI 2 İLA 4 DERECE AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yağışlarla birlikte Hava sıcaklıklarında da 2 ila 4 derece arasında düşüş bekleniyor. Hava sıcaklıkları bu durumla birlikte mevsim normallerinin altına düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile beklenen don ve Sis hadisesine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji hava durumu İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu. Türkiye genelinde birçok ile kar yağışı uyarısının yapılmasının ardından İstanbul'a kar yağacak mı sorusu da gündeme geldi. Şu an için İstanbul'da bir kar yağışı beklenmiyor Fakat bugün öğleden sonra şiddetli sağanak yağış ve yarın da sağanak yağış bekleniyor.