İstanbul Valisinden Son Dakika 19 Mayıs Açıklaması!

TAKİP ET

Beşiktaş Belediyesi 19 Mayıs'a yönelik yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ve tam 4 gün sürecek olan Gençlik Festivali'nin valilik kararıyla iptal edildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konuyla ilgili bir soruya, ilgili soruya, "Şu an bende bilgi yok" yanıtı geldi.

Beşiktaş Belediyesi 19 Mayıs’a yönelik yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ve tam 4 gün sürecek olan Gençlik Festivali’nin valilik kararıyla iptal edildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konuyla ilgili bir soruya, ilgili soruya, "Şu an bende bilgi yok" yanıtı geldi.

Beşiktaş Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamından dolayı bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla iptal edildiği açıkladı.

MURAT HAZİNEDAR’DAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar konuya ilişkin açıklamada bulundu. Hazinedar, "Bugün büyük bir üzüntü yaşıyoruz çünkü Cumhuriyetin en görkemli bayramlarından biri olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanırken Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlıların hiç hak etmediği bir engellemeyle karşı karşıya kaldık.” dedi. Hazinedar açıklamasına, “Ancak söz konusu olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri ve Beşiktaş olunca Valilik farklı bir tavır almıştır. Beşiktaş Belediye Başkanı olarak şunun altını özellikle çizmeliyim ki 19 Mayıs 1919 tarihi Beşiktaş ilçesi için büyük bir önem arz etmektedir. Milli Mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun’a hareket etmek için ilk adımı attıkları nokta Beşiktaş’tır. Bundan tam 98 yıl önce 16 Mayıs’ta gerçekleşen bu tarihi olayı Beşiktaşlılar ve İstanbullular Beşiktaş’ın yeniden doğuşu olarak görmekte ve 16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılan bayram etkinliklerini büyük bir coşkuyla sahiplenmektedir.” sözleriyle devam etti.

 

19 mayıs gençlik festivali iptal edildi istanbul valilik vasip şahin