İstanbul Valiliği'nden Yangın Açıklaması 1 Kişi Hatay'da Yakalandı!

TAKİP ET

İstanbul Valiliği Beyoğlu'nda bu sabah saatlerinde çıkan ve 4 kişinin hayatını Kaybettiği bir kişinin de yaralandığı yangına sebep olduğu öne sürülen bir şüphelinin Hatay'da gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Beyoğlu Asmalımescit Mahallesi Şen Sokak ta 5 katlı tarihi binanın üst katlarında henüz bilinmeyen bir nedenle Sabah saatlerinde yangın çıktı. Itfaiye ekipleri ihbar üzerine olay yerine gelerek binada mahsur kalan üç kişiyi dışarı çıkardı. Ağır yaralandı görülebilen vücutlarının çeşitli yerlerinde Yanıklar oluştu fark edilen yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisi yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İtfaiye ekipleri yalan binada başka mahsur kalanların da olduğu bilgisi üzerine çalışmalarını sürdürerek iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Polis ekiplerinin yaptığı kimlik tespit çalışmalarının ardından yangında ölenlerin Murat Kayacan (17), Yunus Akyüz (20), Muhammet Gür (23) ve Ersin  Eren Büker (25) olduğu  belirlendi. Hastanede Tedavisi devam eden yaralının ise 23 yaşındaki Ramazan Demir olduğu tespit edildi. Diğer yandan yandan binada cansız bedenleri bulunan 2 kişinin cenazesi Olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanması ile adli tıp tıp Kurumu morguna götürüldü. 

DAİREDE 7 KİŞİ YAŞIYORDU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Demircan 7 kişinin kaldığı bir dairede henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktığını dile getirdi. Demircan açıklamasının devamında yangında 7 kişiden 4'ünün Hayatını kaybettiğini diğer kişi kişinin kurtulduğunu aktarırken yangının çıkış nedeninin teknik raporun ardından ortaya çıkacağını söyledi. Binanın zaman zaman film çekimi için kullanılan boş bir yapın olduğunu belirten Demircan ölenlerin Türk vatandaşı olduğunu söyledi. 
Bolu Kaymakamı Mustafa Demirelli de bu sabah saatlerinde çıkan yangında 4 kişinin Hayatını kaybettiğini belirterek, "Bir vatandaşımız da hastanede tedavi altında. İki vatandaşımız da binadan sağ salim kurtulmuş durumda. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyorum." dedi. Demirelli yangının çıkış sebebinin araştırıldığını belirterek İtfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin olay anında müdahale ettiğini kaydetti.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Beyoğlu'nda çıkan yangınla ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada Asmalı Mescit Mahallesi jurnal sokaktaki yangın da 4 kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de yaralandığı hatırlatılarak Şu ifadeler kullanıldı;
"Olay sonrası İl Emniyet Müdürlüğümüzce başlatılan araştırmalar neticesinde, yangına sebep olduğu iddia edilen bir şüpheli Hatay'da gözaltına alınmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır yaralı vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz."

istanbul beyoğlu yangın son dakika son dakika haberi istanbul valiliği