İstanbul Valiliği: 11 ayda 41 bin 35 kaçak göçmen İstanbul Havalimanı'ndan sınır dışı edildi

TAKİP ET

İstanbul Valiliği, kaçak göçmenler ile mücadelede bu senenin 11 ayında 148 bin 12 yabancı uyruklu vatandaş hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Valiliğinden tarafından yapılan açıklamada, il genelinde kaçak göç ile mücadelenin İçişleri Bakanlığının koordinasyon ve desteği ile birlikte ilgili kurumların iş birliği ve kararlı mücadeleleri ile sürdüğü ifade edildi.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Valilik tarafından yapılan açıklamada kaçak göç ile mücadeleye devam edildiği belirtilerek, "İlimizde kaçak göç ile mücadele kapsamında 01.01.2022-04.11.2022 tarihleri arasında toplam 148 bin 12 yabancı hakkında işlem yapılmıştır. İşlem yapılan 41 bin 35 kaçak göçmen (Afganistan 21 bin 824, Pakistan 4 bin 691, diğer uyruklar 14 bin 520) doğrudan İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine sınır dışı edilmiş, 100 bin 626 yabancı ise gerekli işlemleri yapılmak üzere Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda diğer illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilmiştir." denildi.

İstanbul'da düzenlenen iş yerlerinin tabela denetimlerinin ardından 7 bin 962 tabelanın mevzuata uygun hale getirildiğine ifade edilen açıklamada, zabıta, emniyet, SGK ve Göç İdaresi personeli ile birlikte yapılan incelemelerde iş yerlerinin ruhsat, vergi, sosyal güvenlik ve kaçak göç konuları da denetim uygulandı.

Açıklamada öte yandan yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'deki güncel ve detaylı istatistiki bilgilerine Göç İdaresi Başkanlığının www.goc.gov.tr sitesinden herkesin ulaşabileceği ifadeleri yer aldı.

 

İstanbul Kaçak göçmen sınırdışı