İstanbul İçin Uyarı! Kar Geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde Marmara Bölgesi için uyarı verildi. Bu süreçte gün içerisinde yağan yağışların akşam saatlerinde kar yağışına teslim olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamalara göre akşam saatlerinde İstanbul için kar yağışının etkili olması bekleniyor. Gün içerisinde yağacak sağanak yağışların akşam saatlerinde kara dönüşmesi bekleniyor. Bir süre etkili olacak kar yağışı için İstanbul'da yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Bunun için yola çıkacak vatandaşların özellikle dikkat etmeleri gerektiği belirtildi. 

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeler ışığında Türkiye Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havadan kısa süre içerisinde etkilenecek. Yağışlar özellikle akşam saatlerinden sonra etkisini kar yağışına çevirecek. Gün içerisinde İstanbul'un büyük bir kısmının sağanak yağışlara teslim olması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise bu durum kara dönüşecek.

KARA KARŞI VATANDAŞLARA UYARI!

İstanbul'da bir süredir yağışlı havalar konusunda uyarı yapılmıştı. Bunun üzerine yağışların etkisini bugün itibari ile artırması bekleniyor. Kar yağışı da ciddi anlamda etkisini artıracak. Değerlendirmelere bakıldığı zaman Marmara bölgesinin büyü bir kısmının sağanak yağışların etkisi altına girmesi bekleniyor. 

Ülkenin büyük bir kısmında sıcaklıkların düşük seyredeceği öğrenildi. Bunun üzerine buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı. Özellikle sıcaklıkların son derece düşük olduğu İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sisin etkili olmasından dolayı yollarda oluşabilecek kazalara karşı yetkililer tarafından uyarılar yapıldı. Sıcaklıklar özellikle Batı bölgelerde ve iç kesimlerde bir süre daha mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. 

istanbul kar meteoroloji