İstanbul İçin Korkutan Gün! Sarı Kodlu Alarm Verildi

TAKİP ET

Meteoroloji İstanbul için sarı kodlu alarm verdi. Yarın şiddetli yağış ve fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'lu vatandaşlara dikkat çağrısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da kuvvetli yağışın yarın sabah saatlerinde başlayıp, çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi.


M2'ye 21 ile 50 Kg Arası Yağış


Sarı kodlu alarmın verildiği sağanak yağışlarla birlikte, sel ve su baskınlarının oluşabileceği belirtilirken, m2'ye 21-50 kg yağış olacağı öngörüldü. Yağış ile birlikte, kuvvetli rüzgardan dolayı oluşabilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu. Aynı zamanda yağıştan kaynaklı ulaşımda olumsuzlukların olacağı belirtildi.


Şiddetli Rüzgar ve Sel Uyarısı!


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Marmara Bölgesinde de kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi. Bölge için, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde beklenen sağanak yağışların, bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yapıldı.

istanbul meteoroloji yağmur