İstanbul Galatasaray Adası Yıkıldı! Galatasaray Adasının Yıkım Nedeni Ne?

TAKİP ET

Bu sabah saatlerinde Galatasaray Adasında yıkım başlatıldı. Saat 07.00 saatlerinde başlayan yıkım çalışmaları gören herkesi şaşırttı. Peki Galatasaray Adasının yıkım nedeni ne? Galatasaray Adası artık kullanılmayacak mı? işte haberin detayları.

Bu sabah saatlerinde Galatasaray Adasında yıkım başlatıldı. Saat 07.00 saatlerinde başlayan yıkım çalışmaları gören herkesi şaşırttı. Peki Galatasaray Adasının yıkım nedeni ne? Galatasaray Adası artık kullanılmayacak mı? işte haberin detayları.

Bu sabah saat 07.00 sıralarında Galatasaray Adasında başlayan yıkım herkesi şaşırttı. Galatasaray Adası bu sabah saatlerinde başlatılan yıkım sonrasında tarihe karıştı. Gelen ekipler Galatasaray Adasının tamamını yıktı. Adanın yıkımına neden olarak yanlış yapılaşma gösterildi. 

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Galatarasay Adasının yıkımı bu sabah saat 07.00 sıralarında başladı. Adanın yıkımını görenler şok oldu. Polis ekipleri ise sabah saatlerinde Galatasaray Adasına geldi. Galatasaray Adasının yıkımı sırasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı çevik kuvvet polisi karada, deniz polisi ve deniz zabıtası da denizde önlemler aldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri ile Galatasaray Adasının yıkımına başlandı.

İŞ MAKİNESİ ARIZALANDI YIKIMA ARA VERİLDİ

Bu sabah saatlerinde Galatasaray Adasında yapılacak yıkım için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Heybeliada’dan çıkartma ile iş makinesi getirdi. Fakat iş makinesinin yıkıma başladığında arızalanması ile yıkıma ara verilmek zorunda kaldı. İş makinesinde oluşan arıza nedeni ile yıkım başka bir iş makinesinin gelmesiyle saat 07.00’da başladı.
İMARA AYKIRI YAPILAR YIKILDI
Galatasaray Adasında yapılan yıkım hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi. Açıklamada, "İBB zabıta ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıları yıktı. İBB Başkanlığı Encümenince yıkım kararı verilmiş, söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırası ile İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır. Zabıta ekipleri sabah saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı" ifadeleri kullanıldı.

 

istanbul galatasaray adası yıkıldı galatasaray adası neden yıkıldı adanın yıkım nedeni ne galatasaray adası ada