İstanbul'daki o binalar yıkılmak üzere! Komşular ise birbirine düştü: Bizce sağlam, Allah'ın bileceği iş

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar İstanbul'da gerçekleşmesi olası olan büyük deprem için mega kentteki binalar sorgulanıyor. Yanından geçmenin bile tehlikeli olduğu bazı binaların yer aldığı şehirde 2 binada da kolonların, kirişlerin vahim durumu görenlerin dikkatini çekti.

Apartman sakinlerinden bazıları korkusundan uyuyamıyor, bazılarının ise içi rahat. Fakat iki apartmanın ne kadar dayanıklı olduğunu anlamak için betona dokunu ellemek yetiyor. Betonun, demirin ufalandığı o binada vatandaşlar sağlamlıkları konusunda ikiye ayrılmış durumda sonuç, yapılacak yapı denetim incelemelerinden sonra kesinleşecek.

"BİZ ÖLDÜKTEN SONRA EVİN DEĞERİ OLSA NE OLUR?"

Kanal D Haber'nin yaptığı haberine göre; Bakırköy'deki 5 katlı Zümrüt Apartmanı'nında yaşayanlar Kahramanmaraş depremlinin hemen sonrasında bodrum kata indi.

Binada komşular arasında da anlaşmazlık devam ediyor. Kimisi "Ben öldükten, komşum öldükten sonra bu evin değeri olsa ne olur, olmasa ne olur?" diyerek geceleri korkuyla beklerken kimisi ise binanın sağlam olduğunu ve tehlike olmadığını ifade ediyor.

"BİZCE SAĞLAM, ALLAH'IN BİLECEĞİ İŞ"

Fatih'te 1999 senesinden önce yapılan Çolakoğlu Apartmanı'nda da hasarlar gözle görülüp anlaşılabiliyor.

Sıvaların, betonların hasar gördüğü bu apartmanda ise komşular binanın sağlamlığı konusunda ayrışmış durumda. Apartmanda yaşayanlardan biri "Bizce sağlamdır, yine Allah'ın bileceği bir iş" ifadelerini kullanarak bir başka apartman sakini ise kontrol edilmesini istiyor. İki binanın sakinleri ise yapı denetim firmalarına başvuruda bulunda. Yapılacak incelemeler neticesinde apartmanların oturup oturulamayacağı kesinleşecek.

İstanbul bina deprem