İstanbul'da yoğun bakımda şakalaşırken oksijen vanasını kapatan teknikere 17 yıl hapis cezası

TAKİP ET

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde arkadaşı ile birlikte "kalem şakası" yaparken yoğun bakım servisinde yatan oksijen vanalarını bağlı bir hastanın dolaylı yoldan ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan biyomedikal teknikeri 17 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz yargılan sanık Fatih K. ve taraf avukatlarının katıldığı duruşmadan önceki celsede açıklanan esas hakkında tarafların beyanları dinlendi.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Fatih K, yoğun bakımdaki kayıtlara göre, oksijen kesintisinin olup olmadığının ortaya çıkacağını ifade ederek, beraatini talep etti. Sanığın avukatı ise maddi deliller, hastanın seyri ve diğer deliller incelenmeden karar verilmesinin hukuki olmayacağını dile getirdi.

Davada kararı veren mahkeme, sanık Fatih K'ye "kasten öldürme" suçlamasıyla müebbet hapis cezası verdi. Sanığın davranışının "olası kast" altında gerçekleştirildiği belirtilirken, sabıkasız geçmişi ile sosyal ilişkilerini, fiilden sonraki davranışlarını ve geleceği üzerindeki etkisine bakılarak mahkeme sanığın cezasını 17 yıl 6 aya düşürdü.

'BU KİŞİNİN RAHAT BİR ŞEKİLDE DIŞARDA GEZMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR'

Ölen Yusuf Sanin'in eşi Çiğdem Sanin, duruşma salonunun çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamasında, en ufak bir hırsızlık olayında dahi hapis cezalarının uzun süreli olduğunu ifade eden Sanin, "Bu şekilde ölüme sebebiyet verilen olayda kişinin açıkta gezmesi insana adaleti sorgulatıyor. Sadece benim eşim değil, bu tarz oksijen yetersizliğinden dolayı birkaç gün sonra ölen insanlar da var. Bu kişinin bu kadar rahat bir şekilde dışarda gezmesi beni rahatsız ediyor." şeklinde konuştu.

Sanin ailesinin avukatı Haldun Atik ise yaptığı konuşmasında, ölüme ilişkin doğal ölüm raporu tutan sorumlular hakkında da dava açacaklarını ifade ederek, "Tazminat davamız da var. Adalete güvencemiz tamdır. Bir kişinin basit bir kalem şakasından dolayı vefat etmesi, oksijen vanasının kesilmesi 17 yıl hapis cezasıyla sonuçlandı. Fakat biz sanığın daha da ağır ceza alması için elimizden geleni yapacağız." açıklamalarında bulundu.