İstanbul'da yağmur, dolu ve fırtına etkili oluyor

TAKİP ET

Meteoroloji'den yapılan sarı kodlu uyarının ardından bugün İstanbul öğleden sonraki saatlerde sağanak yağışa teslim oldu. 

Meteoroloji’den yapılan sarı kodlu uyarının ardından bugün İstanbul öğleden sonraki saatlerde sağanak yağışa teslim oldu. Kent genelinde etkili olan sağanak yağışın yanı sıra bazı ilçelerde dolu ve fırtına meydana geldiği, Çatalca ilçesinde ise yağış sırasında devasa bir hortum oluştuğu öğrenildi.

Meteoroloji Uyarmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere 25 ilimizde kuvvetli yağış beklendiği duyurulmuş ve vatandaşlar yağış sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarılmıştı. Bugün İstanbul’da öğleden sonra etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış yer yer kuvvetlenerek devam ediyor.

Aniden Bastıran Yağmur Zor Anlar Yaşattı

İstanbul Anadolu Yakası’nda başlayan ve kısa sürede Avrupa Yakası’nda da etkili olan sağanak yağış sokaktaki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kendilerini korumak için çatıların altına sığındı. Cadde ve sokakların göle döndüğü görülürken trafikte oluşan yoğunluk sebebiyle sürücülrin zor anlar yaşadığı görüldü.


Yağış Sırasında Dev Hortum 

Kentin bazı ilçelerinde sağanak yağışın yanı sıra dolu, fırtına ve hortum meydana geldi. Bazı ilçelerde şiddetli fırtına ve dolu yağışı görülürken Çatalca ilçesinde yağış esnasında meydana gelen devasa hortum vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Dev hortumu gören vatandaşlar cep telefonu kameralarına sarılırken görüntülenen hortum herkesi ürküttü. Kentte öğleden sonraki saatlerde etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. 

 

istanbul dolu