İstanbul'da kapalı alanlarda düğün yapmak yasaklandı

TAKİP ET

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son dönemde artış gösteren koronavirüs vakaları sebebiyle belirli illere bazı yasaklar getirilmişti. Yasak getirilen iller arasına İstanbul'da dahil oldu.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son dönemde artış gösteren koronavirüs vakaları sebebiyle belirli illere bazı yasaklar getirilmişti. Yasak getirilen iller arasına İstanbul’da dahil oldu. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada Pazartesi gününden itibaren kapalı olan tüm alanlarda düğün yapılmasının yasaklandığı duyuruldu. İşte detaylar…

İstanbul Valiliği’nden Açıklama

Son dönemde yükselişe geçen koronavirüs vakaları sonucunda bazı illere ek tedbirler getirilmiş ve artışın önüne geçebilmek için büyük bir çalışma başlatılmıştı. Ek tedbir getirilen iller arasına İstanbul’un da dahil olduğu öğrenilirken İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada Pazartesi günü itibariyle tüm kapalı alanlarda kına, nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin yasaklandığı ve düğünlerde oyun ve dansa izin verilmeyeceği de aktarıldı. 


65 Yaş Üzeri ve 15 Yaş Altı Vatandaşlar Katılamayacak

İstanbul Valiliği tarafından açıklanan ek tedbirler arasında kapalı alanlarda nişan, kına, sünnet düğünü ve benzeri etkinliklere izin verilmemesi, düğün ve nikah salonlarındaki koltuk düzeninin belirlenen sayıda olması ve fiziki mesafe kurallarına dikkat edilmesi, düğünlerde oyun ve dans gibi faaliyetlere izin verilmemesi, düğün ve nikahlarda dağıtılan yemeklerde dahil olmak üzere her türlü yiyecek ve içecek ikramının durdurulması, gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş üzeri ve 15 yaş altı vatandaşların etkinliklere katılmasına izin verilmemesi ve belirlenen tüm kurallara uyulmasının sağlanması yer aldı. 


Adli ve İdari İşlem Yapılabilecek

Söz konusu ek tedbirlerin 31 Ağustos 2020 Saat 08.00’dan itibaren geçerli olacağı aktarılırken tedbirlere uyulmaması halinde adli ve idari işlem başlatılabileceği bilgisine yer verildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından hafta başında yayımlanan genelgede, 26 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat’ın içinde bulunduğu toplam 14 ilde koronavirüs tedbirleri kapsamında sünnet düğünü, nişan ve kına gecesi gibi tüm etkinliklere kısıtlama getirilmişti.
 

istanbul düğün