İstanbul'da kaldırımdan giden taksi scooter'lı bir kadına çarptı

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta kaldırımdan giden taksi şoförü, scooter ile hareket halindeki bir kadına çarparak olay yerinden kaçtı.

İstanbul'dak meydana gelen olayda, geçtiğimiz gün öğle vakitlerinde TEM Otoyolu Hadımköy bağlantısı Esenyurt mevkisinde yaşandı. Taksi şoförü, yoğun trafik nedeniyle kestirmeden gitmek için kaldırıma çıkarak hareket etmeye devam etti. O esnada kaldırımda hareket halindeki scooter kullanan bir kadına hafif bir şekilde çarpan taksici, durum karşısında tepki bile vermeden yoluna devam etti.

'ARAÇTA HASTA VARDI'

Taksinin ihbar edilmesi üzerine tespit edilerek fazla uzaklaşmadan trafik polislerince durduruldu. Polisleri karşısında gören taksici, "Aracımda bir kadın vardı, hasta. Durumu acildi. Onu yetiştirmek için kaldırıma çıktım" ifadelerini kullandı. Trafik polisleri de kaldırım üzerini kullandığı ve kaldırımdaki kadının canını tehlikeye atmak gerekçesi ile idari ceza uygulayacağını belirtti. Taksiden çıkarılan şoför, "Kaldırımdaki kadını uyardım. Sağa çekti" şeklinde kendini savunsa da idari para cezası almaktan kurtulamadı.

Taksi oto parka çekilirken, şoförün ruhsatı 10 günlük süre ile iptal edildi. Taksi şoförüne ise 4 bin 64 TL idari para cezası verildi.

 

İstanbul taksi kaza