İstanbul'da Kadınların Filistin'e Destek İçin Başlattığı Oturma Eylemi Sürüyor

TAKİP ET

İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırılarını protesto etmek için Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından Eminönü Meydanı'nda başlatılan oturma eylemi devam ediyor.

Dün başlatılan eyleme 39 sivil toplum kuruluşuna üye kadınlar, Türkiye ve Filistin bayraklarını taşıyarak İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara tepki gösyermek için Eminönü Meydanı'nda toplandı.

Filistin için çalınan ezgilere zaman zaman oturma eylemine katılan kadınlarda eşlik etti. 

Elimizden Gelen Her Şeyi Yapacağız

İsrail'i protesto eylemine katılan Nesrin Çetin, söylenecek çok söz olduğunu söyledikten sonra Müslümanların haklarını savunmak ve öldürülen çocuklar için eyleme katıldığını ifade eden Çetin, ""Sonuna kadar savaşarak elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Onların silahlarına ve füzelerine karşı bizimde Rabbimiz var. Allah var gam yok. Düşmanlarımız, bunu böyle bilsin." ifadelerini kullandı. 

Annesiyle beraber oturma eylemine gelen Elif Çetin ise, Filistinli şehitler için otourma eylemine katıldığını ifade etti. 

Oturma eylemine katılan Dudu Şahin de Müslümanların üzerindeki oyunların kalkmasını istedi. 

Sosyal medyada eylemi gördükten sonra katılma kararı aldığını belirten Şahin, elinden gelenin bu olduğunu ve Filistin'e destek için meydana geldiğini söyledi.

Eminönü Meydanı'nda başlatılan otourma eylemi yarın saat 24.00'e kadar sürecek.  

İstanbul Filistin Devleti Eminönü oturma eylemi