İstanbul'da kademeli mesai mi başlıyor? Vali açıkladı

TAKİP ET

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını sebebiyle ülkemizde de tedbirler art arda gelmeye devam ediyor. İstanbul'da koronavirüs tedbirlerine bir yenisinin daha eklenmesi üzerinde çalışılıyor.

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını sebebiyle ülkemizde de tedbirler art arda gelmeye devam ediyor. İstanbul’da koronavirüs tedbirlerine bir yenisinin daha eklenmesi üzerinde çalışılıyor. İstanbul’da uygulanması planlanan kademeli mesai saatleri ile ilgili Vali Ali Yerlikaya’dan yeni bir açıklama geldi. Yerlikaya, kademelendirilmiş mesailerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. İşte detaylar…

İstanbul’da Kademeli Mesaiye Geçilecek

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs salgını insan sağlığını doğrudan tehdit etmeye ve tehlike oluşturmaya devam ediyor. Son dönemde artan vaka sayıları yeni tedbirleri beraberinde getirirken İstanbul’da koronavirüse karşı yeni bir tedbir üzerinde çalışılıyor. Söz konusu tedbirle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kademeli mesai için hazırlık yaptıklarını ve konuyla ilgili Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi ile bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.



İstanbul Valisi’nden Açıklama

İstanbul’da uygulanması planlanan kademeli mesai ile ilgili endisine yöneltilen soruları yanıtlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bu konu üzerinde çalıştıklarını ve koronavirüs önlemlerinin her yerde en etkin şekilde alınması ve alınan tüm tedbirlerin en iyi şekilde uygulanması için valilik, kaymakamlık, meslek odaları ve kolluk kuvvetleri ile beraber büyük bir mücadele verdiklerini ifade etti. İstanbul’daki toplu ulaşım oranına değinen Yerlikaya, salgından hemen önce Ocak ve Şubat aylarında İstanbul’da toplam yolcu sayısının 10 milyonu aşkın olduğunu söyledi. Salgının başlamasıyla bu rakamların 200 bine kadar düştüğünü aktaran Vali Yerlikaya, son dönemde bu rakamların yeniden 5 milyonun üzerine çıktığını belirtti. Kademeli mesai ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, bu konuda hem meslek odaları hem de belediye ile istişare halinde olduklarını söyleyen İstanbul Valisi, aynı toplu ulaşım araçlarını en verimli şekilde ancak sağlığımızı tehlikeye atmayacak şekilde nasıl kullanabileceğimiz üzerinde durulduğunu ve yakın bir zamanda bununla ilgili yeni bilgiler paylaşacaklarını dile getirdi.

Çarşamba Günü Toplantı Yapılacak

İstanbul Valiliği, geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir toplantı gerçekleştirmişti. Bu toplantıyla ilgili bilgi aktaran Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, toplu ulaşımı yüzde 60 oranında özel sektör çalışanlarının kullandığına dikkat çekti. Valilik ve Belediyenin birlikte bir çalışma yapacağını belirten Ilıcalı, Valiliğin özel sektör çalışanları için sanayi odaları ve özel sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirerek bu görüşmelere göre mesaileri kademelendireceğini ifade etti. Öte yandan Valilik ve İBB’nin konu üzerinde Çarşamba günü yeni bir toplantı gerçekleştireceği öğrenildi.



 

istanbul kademeli mesai