İstanbul'da İşletmede Yangın: 29 Ölü

TAKİP ET

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan eğlence mekanında çıkan yangında, 29 kişi yaşamını kaybetti, hastanede tedavi altına alınan 1 ağır yaralının tedavisi sürüyor. Yangınla ilgili yetkililer tarafından soruşturma başlatılırken, 5 kişinin gözaltına alındığı bertildi.

Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'ndeki 16 katlı binanın zemin katında bulunan eğlence mekanında tadilat nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangının ihbar edilmesinin ardından yangına müdahale için olay mahalline itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri ise eğlence mekanındaki yangına müdahale etti. 

16 katlı binanın kulüp olarak kullanıldığı eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale ederek yangının kontrol altına alınıp söndürülmesi için çalışma başlattı. 

Yangında 29 kişinin yaşamını kaybettiği, 1 ağır yaralının hastanede tedavi altına alındığı yetkililerin açıklamasında belirtildi. 

Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındıktan sonra söndürülürken, olayla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, eğlence mekanındaki yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını ve yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığını duyurdu.

İstanbul Beşiktaş Yangın İstanbul Valiliği