İstanbul'da deprem riski bulunan ilçelerdeki eski evler boş kaldı: 'Fiyatları düşürmek de yetmedi'

TAKİP ET

İstanbul'da fay hattı yakınlarında bulunan ilçelerdeki eski binalarda kaçışlar başladı. Deprem nedeniyle hem kiralık hem de satılık eski binalar 2 aydır alıcı ve kiracı bulamıyor. Eski daireleri kiraya vermekte zorlanan evlerin sahipleri fiyatları indirmeyi denese de çare olmadı.

İstanbul’da fay hattına yakınlığı ile adından söz ettiren sahil şeridindeki ilçelerdeki eski binalar alıcı bulamadı. Özellikle Bakırköy, Zeytinburnu gibi bazı sahil şeridindeki ilçelerde eski binalar kiracısız kaldı. Bölge halkı 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından evlerini boşalttı.

FAY HATTINA YAKIN BÖLGELER DAHA RİSKLİ

İstanbul’un Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri ilçeleri yetkililer tarafından fay hattına yakın olması nedeniyle daha riskli görülüyor.

'FİYATLAR DEPREM ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 10 AZALDI'

Emlakçı Oğuzhan Okuklu, Bakırköy’de yeni yapılmış bina fiyatlarının yüksek olduğunu ifade ederek, "Eski binaların bir kısmı boşaldı. Eski binalar şu anda tercih edilmiyor. Fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 azaldı. Eski binaları kiraya vermekte çok zorlanıyoruz. Örneğin 10 bin lira olan kira fiyatları bin lira geriledi diyebiliriz" şeklinde konuştu.

'İKİ AYDIR BEKLEYEN EVLERİMİZ VAR'

Depremin ardından eski binalara talebin azaldığını ifade eden Okuklu, "İki aydır bekleyen evlerimiz var. İstanbul’da olası bir deprem sebebiyle insanlar panik halinde. Kahramanmaraş depremlerinden sonra İstanbul'da eski binalardan çıkanlar da oldu. Bakırköy genelinde hemen hemen tüm sokaklarda eski binalardan çıkanlar oldu. İstanbul’da sahil şeridi daha fazla risk altında olduğu için imkanları olanlar eski binalardan çıktı. İstanbul Avrupa Yakası’nda Sirkeci’den Silivri’ye kadar olan sahil şeridinin daha riskli olduğunu söylüyorlar" dedi.