İstanbul'da deprem göçü: Sahil şeridinden kuzeye göçler başladı

TAKİP ET

Deprem felaketinin ardından İstanbul'da ikamet eden vatandaşlardan bazıları şehir içinde daha az riskli semtlere taşınmaya başlarken bazılar ise şehir dışına göç ediyor. Kent içerisinde sahil kesimlerinden kuzey noktalara taşınmalarda artış meydana geldi, şehir dışında ise özellikle Ankara ve İzmir kentlerine göçler başladı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından İstanbul'da ikamet eden vatandaşlardan bazıları şehir bazıları ise ilçe değiştirdi. Sahil kesiminde yaşayan vatandaşlar şehrin kuzey kısımlarına göç ederken bazıları ise şehir dışına taşınarak İç Anadolu ve Ege Bölgesi'ne göç etti. Taşınmaların artması sebebiyle nakliye firmalarının işleri arttı. Şehir içi taşınmalarda ortalama 15 bin TL olurken şehir dışında ise bu rakam 20 ile 25 bin TL arasında değişiklik yaşanıyor.

"SAHİL BÖLGELERİNDEN TAŞINMALAR YOĞUNLUK GÖSTERİYOR"

İstanbul’dan göçlerin yaşandığını dile getiren Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanvekili Bayram Mete, "Meydana gelen deprem sonrası ortaya çıkan panikle beraber taşınmalarda ciddi bir artış oldu. Sahil bölgelerinden zemini sağlam olan ilçe ve illere taşınmalar yoğunluk gösteriyor. Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy gibi ilçelerden Gebze ve Ataşehir'e taşınmalar olduğunu görüyoruz. Anadolu Yakası'nda sahil şeridinden kuzeye doğru bir geçiş söz konusu. Genel itibariyle insanlarımız depremden çok etkilendi. Beraberinde nakliye işlerinde de bir artış yaşandı" ifadelerini kullandı.

"İL DIŞINDA İÇ ANADOLU BÖLGESİ'NE BİR GEÇİŞ SÖZ KONUSU"

Şehir dışına göç eden vatandaşların çoğunun İç Anadolu Bölgesi'ne gitmeye başladığını ifade eden Mete, "İl dışında ise İç Anadolu Bölgesi'ne bir geçiş söz konusu. Özellikle Ankara ve Karaman tercih edilen iller oldu. Ege Bölgesi'nde İzmir Seferihisar tercih ediliyor; bölgedeki binaların kat sayılarının az olması sebebiyle. Diğer yandan Güneydoğu Anadolu bölgesindeki insanlar ise İstanbul'a talep gösterdi. Tabi bu süreç vatandaşlarda maddi yükü de beraberinde getirdi. Beylikdüzü'nden Maltepe'ye taşınan bir tüketicinin 15 bin lira gibi bir rakamı gözden çıkarması gerekiyor. İstanbul'dan Ankara'ya giden bir vatandaşın ise 25 bin lira civarı bir rakam ödemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

İstanbul deprem