İstanbul Boğazı'nda denizanası istilası sürüyor

TAKİP ET

İstanbul'da boğazda Sarıyer sahilinde kameralar ile görüntülen denizanası yoğunluğu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Bebek sahilinde ise su altından vatandaşlar tarafından kaydedildi. 

Su altında serbest dalış gerçekleştiren ve su altı yaşamını kayı etmek isteyen İsa Şahintürk, İstanbul Boğazı’nın pek çok farklı noktasında yaptığı dalışlarında denizanası yoğunluğu gözler önüne serdi. 

MARMARA’DA DENİZANASI TEHLİKESİ 

Boğazın pek çok farklı yerinde görülen denizanaları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Bebek sahili ve İstanbul Boğazı gibi pek çok farklı alandaki denizanası yoğunluğu su altı kameraları tarafından kayıt edildi. Kayıt edilen görüntülerde suyun beyaz bir tabaka ile kaplandığı fark ediliyor. Denizanalarının deniz kirliliğinin yoğunlaştığı bölgelerde daha çok görüldüğü belirtiliyor. 

‘DENİZANALARININ DENİZ KİRLİLİĞİNİN ARTTIĞI NOKTALARDA SAYILARININ DAHA FAZLA OLDUĞUNU BİLİYORUZ’ 

Geçtiğimiz yıllarda tekrardan dalış yaptıkları yerde su altını görüntülediğini ifade eden Şahintürk, “Dönem dönem İstanbul Boğaz’ında denizanası yoğunluğunu gözlemleyebiliyoruz. Bu kez sahil şeritlerinde yoğun bir şekilde görüntüledim. Denizanası yoğunluğunun bu yıl geçen yıllara oranla daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çektiğim görüntüleri incelediğimde bu sonuç ortaya çıkıyor. Denizanalarının deniz kirliliğinin arttığı noktalarda sayılarının daha fazla olduğunu biliyoruz” açıklamalarında bulundu. 

İstanbul denizanası Boğaz