İstanbul Adliyesinde Kırmızı Alarm! Suikast Silahıyla Girmeye Çalıştı

TAKİP ET

İstanbul Adliye Sarayında içeri girmek isteyen bir şahsın üzerinde kalem görünümlü suikast silahı bulundu. Polis tarafından fark edilen durum sonrasında geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

İstanbul Adliye Sarayında hareketli dakikalar yaşandı. Geçtiğimiz günlerde D kapısından binaya girmek isteyen Murat e. isimli bir vatandaşın XRay cihazından geçmeye çalıştığı sırada güvenlik güçleri tarafından durdurulduğu öğrenildi. Bunun üzerine çantasında metal yoğunluğunun son derece yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. 

Güvenlik güçleri tarafından kısa süre içerisinde çantası arandı. Yapılan aramalarda maytap, jilet, gümüş renginde özel yapılmış kalem görünümü olan namlu kısmı bulunan iğneli bir silah ele geçirildi. Bu silahın özel yapım olduğu ve sadece suikastçılar tarafından kullanıldığı tespit edildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan aramaların ardından Murat E. isimli şahıs zaman kaybetmeden gözaltına alındı. 

HAKKINDA İNCELEMELER BAŞLADI

Murat E. hakkında ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma ya da bulundurma suçundan dolayı işlem yapıldığı öğrenildi. Savcılık tarafından sorguya alındı. Sorgusu sırasında silahı Kemerburgaz yolu üzerinde bulduğunu anlattı. Silahın içerisinde bir kurşun olduğunu söyledi. Diğer metal araçları da arkadaşının verdiğini anlattı. Ancak ifadesi savcılık tarafından yeterli bulunmadı. 

Konu hakkında geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Terör örgütleri ile arasındaki bağlantılar, adliyeye suikast amacıyla gelip gelmediği üzerinde duruluyor. Üzerinden çıkan telefon ve flash bellek incelenmek üzere alındı. Aynı binada daha önce savcı Mehmet Kiraz saldırıya uğramış ve saldırının ardından şehit olmuştu. Konu hakkında soruşturmalar derinleştirildi. 

adliye suikast silahı