İsrail'in Doğu Kudüs'te Zulmü Bitmiyor! Bu Seferde..

TAKİP ET

İsrail tarafından işgal edilen Doğu Kudüs'te İsral'in, Filistin halkına zulmü bitmiyor.

İsrail tarafından işgal edilen Doğu Kudüs’te

İsral’in, Filistin halkına zulmü bitmiyor. İsrail güçleri, bu seferde Doğu Kudüs’te Filistin halkının ikamet ettiği bazı evlerin Ayrım (Utanç) Duvarı’nın devamı niteliğindeki tel bariyerlere yakın olduğunu bahane ederek evleri yıkmaya başlayınca bölgede tansiyon yükseldi. 

 

Birçok İsrail askeri ve polisinin sabahın erken saatlerinde iş makineleriyle birlikte Doğu Kudüs’ün Sur Bahir bölgesinde bulunan Vadi El-Hummus Mahallesi’ne girdiği yerel kaynaklarca aktarılan haberlerde yer aldı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Sur Bahir bölgesinde yer alan Ayrım Duvarı’nın devamı niteliğindeki tel bariyerlere yakın olduğu ve güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Filistin halkının ikamet ettiği bazı evlerin yıkılmasına karar verdi. Bu karara istinaden de 18 Haziran tarihine kadar yıkım kararı alınan binaları yıkması için mülk sahiplerine müddet verdi. Bu yıkım kararına dayanarak Vadi El-Hummus Mahallesi’ne giren işgalci İsrail güçleri, Filistin halkının ikamet ettiği bazı evleri yıkmak için zorla boşalttı.

İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından alınan yıkım kararına tepki gösteren Filistin halkı ile İsrail güçleri arasındaki tansiyon yıkım esnasında yükseldi. Şimdiye dek İsrail askeri güçlerine ait iş makineleri tarafından iki katlı bir binanın yıkımının gerçekleştirildiği yerel kaynaklardan edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Söz konusu bölgedeki evlerin yıkımının gerçekleştirilmesi için İsrail güçlerinin hazırlıklarını sürdürdüğü, bölgede inşa halinde olan çok katlı bir apartmanın yıkımını gerçekleştirmek içinde İsrail güçleri tarafından apartmana patlayıcı madde yerleştirildiği bildirildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi yıkım kararını aldıktan sonra Filistin halkı, aralarında halen inşası da süren binalarında bulunduğu 10 binanın yıkım kararının durdurulması için İsrail Yüksek Mahkemesi’ne itiraz etti. Ancak Yüksek İsrail Mahkemesi tarafından dün alınan bir kararla bu itiraz reddedildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi’nin aldığı kararı değerlendiren uzmanlar ise böyle bir kararın Filistin’in diğer bölgelerinde yer alan evlerinde yıkımını kolaylaştırabileceği uyarısını yaptı.  

İsrail Doğu Kudüs Ayrım Duvarı İsrail Yüksek Mahkemesi Filistin halkı son dakika haber