İsrail Saldırılarında 47'den Fazla Aile Nüfustan Silindi

TAKİP ET

İsrail ordusu tarafından 7 Ekim tarihinden bu tarafa Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava ve deniz saldırılarında 47'den fazla ailenin tüm bireyleri öldürüldü.

Konuyla ilgili bir haber yayımlayan Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA, İsrail'in abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 47'den fazla ailenin tüm üyelerinin öldürüldüğüne yer verdi. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda sivillerin özellikle hedef alındığına önemle vurgu yapılan haberde, 500'ü aşkın kişinin öldürülmesi sonucu 47'den fazla ailenin nüfus kayıtlarının silindiğine yer verildi. 

Ne Olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim tarihi sabahında israil'e karşı 'Aksa Tufanı' harekatını başlatarak, Gazze halkının uğradığı zulme karşı meşru müdafaa hakkını kullandığını savunmuştu. 

Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına fırlatılan binlerce roketten sonra Filistinli silahlı gruplar tarafından Gazze israil sınırında bulunan Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlenmiş ve buranın kontrolü ele geçirilmişti. 

Filistinli silahlı gruplar, bu sınır kapısından İsrail içlerindeki yerleşim yerlerine doğru ilerlemiş, İsrail ordusu ise bu saldırılara karşılık onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını açıklamıştı. 

Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına düzenlenen saldırılarda 1300 İsrailli ölürken, 3 bin 436 İsrailli ise yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, İsrail tarafından düzenlenen saldırılar sonucunda 724'ü çocuk ve 458'i kadın olmak üzere 2 bin 808 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 binden fazla kişininde yaralandığını bildirmişti. 

İsrail işgali altında olan Batı Şeria'da ise İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırılarda 55 Filistinli yaşamını yitirirken, yaklaşık 619 kişide yaralandı. 

İsrail tarafından düzenlenen saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nde 9 gazeteci ve Lübnan'da 1 gazeteci hayatını kaybetti.  

İsrail Gazze Şeridi savaş Hamas Kassam Tugayları mesut yılmaz soykırım yorumu soykırım