İsrail Saldırılarında 1100 Filistinli Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

İsrail'in abluka altında olan Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava ve deniz saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 1100'e yükseldi.

Yazılı bir açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sonucu yaşanan can kayıpları ve yaralılara dair bilgi paylaşımında bulundu. 

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu tarafa Gazze Şeridi'ne düzenlemiş olduğu saldırılarda 326'sı çocuk ve 171'i kadın olmak üzere 1100 kişinin hayatını kaybettiği, 1217'si çocuk ve 744'ü kadın olmak üzere 5 bin 339 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. 

Ne Olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim tarihinde sabah saatlerinde İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' harekatını başlatarak İsrail'e saldırmıştı. 

Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına binlerce roketin fırlatılmasının ardından Filistinli silahlı gruplar, Gazze - İsrail sınırında bulunan Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenlemiş ve buranın kontrolünü ele geçirmişti.

Filistinli silahlı gruplar, bu sınır kapısından İsrail'in içerisindeki yerleşim yerlerine doğru ilerledi. İsrail ordusu ise onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenleyerek Gazze'yi bombardımana tuttu. 

Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına düzenlenen saldırılarda İsrail basını 1200 kişinin öldüğünü duyurmuştu. 

İsrail işgali altında olan Batı Şeria'da da İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırılarda 24 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 130 kişide yaralanmıştı. Yine işgal altında olan Doğu Kudüs'teki Silvan beldesinde çıkan olaylarda İsrail polisi tarafından 2 Filistinli öldürülmüştü.  

Filistin İsrail Gazze Şeridi savaş can kaybı Batı Şeria Doğu Kudüs